Slavlje Stilersa u Baltimoru (@Reuters)
Slavlje Stilersa u Baltimoru (@Reuters)

Čelična zavesa opet vlada Amerikom, Vilson razbio Fortinajnerse, Super Kem opet upropastio Petriotse, Kuk pretrčao Pekerse

Vreme čitanja: 5min | pon. 02.11.20. | 05:22

Pitsburg i dalje jedina neporažena ekipa posle osmog kola NFL šampionata. Kvoterbek Sijetla nastavio da igra u MVP stilu. Iznenađujući poraz Pekersa na Lembo fidu. Mučan meč u Filadelfiji

Nema šale sa Stilersima. Čelična zavesa opet vlada Amerikom kao sedamdesetih godina prošlog veka kada je Pitsburg bio strah i trepet u NFL šampionatu i osvojio čak četiri titule. U ovom milenijumu stigla su još dva trofeja Vinsa Lombardija, a ako ovako nastave Stilersi mogu i do sedmog najvrednijeg pehara na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

Posle osmog vikenda prvenstva, tim Majkla Tomlina je jedini neporažen. Srušena je tvrđava ljutih divizijskih rivala Rejvensa u Baltimoru – 28:24. Odbrana ekipe iz Pensilvanije briiljira na startu sezone. Zaustavila je i Lamara Džeksona. Ben Rotlisberger nije imao svoj dan, ali kako igraju defanzivci Ti Džej Vot, Bad Dupri, Minka Ficpatrik, Big Ben i ne mora da bude na svom nivou.

Izabrane vesti

Pitsburg je počeo meč defanzivnim tačdanom posle presečene lopte koju je bacio mladi vođa napada Rejvensa Džekson, a završilo se granitnom odbranom koja nije dozvolila rivalu u finišu da slavi. Otišao je Baltimor sa prednošću od 17:7 na poluvremenu, ali opet na startu treće deonice meča, odbrana je osvojenom loptom vratila goste u igri. U poslednjoj četvrtini probudili su se i napadi oba tima. Džekson i Rotlisberger su bacili po tačduna pas. Ispostavilo se da je bilo presudno hvatanje mladog risivera gostiju Čejsa Klejpula, pika druge runde drafta ove godine, za sedmu pobedu šestostrukog šampiona NFL-a.

Rasel Vilson je imao slab dan prošle nedelje u Arizoni kada je bacio tri presečene lopte, ali se brzo vratio u MVP stilu. Bacio je četiri tačdaun pasa u pobedi Sihoksa protiv divizijskog rivala San Franciska sa 37:27. Dva puta je poentirao sjajni risiver Di Kej Metkalf. Rezultat je mogao da bude ubedljiviji. Četa Pita Kerola se opustila u finišu, kada se razigrao rezervni kvoterbek Nik Malens, koji je zamenio tokom meča povređenog Džimija Garopola.

Nju Ingland se otarasao legende Toma Brejdija. Činilo se da če Kem Njuton da bude dobro rešenje, ali posle preležane korone, nekadašnji MVP lige igra katastrofalno. Bafalo je pobedio Petriotse sa 24:21. Bio je to prvi trijumf za Bilse na svom stadionu protiv tima iz Bostona posle devet godina posta. Na 33 sekunde do kraja, Nju Ingland je imao bar šut za tri poena i verovatni produžetak, ali je Njuton trčao i izgubio loptu. Napravio je fambl i lađe izabranika trenera Bila Beličika počele su opasno da se ljuljaju. Ovo je već peti poraz i slavna franšiza, najbolja u ovom milenijumu, teško će do doigravanja.

Minesota je na krilima fantastičnog raning beka Delvina Kuka šokirala Grin Bej na Lembo fildu. Slavili su Vajkinzi sa 28:22 i stigli do tek druge pobede, ali nade da plej-of može i dalje da se stigne. Ključ pobede Minesote je trčanje, trčanje i trčanje Kuka i što manje lopta u rukama Kirka Kazinsa. Kada se to ispoštuje, nema problema za Majka Zimera, kome se smešila smena u slučaju novog neuspeha.

Vodili su Pekersi sa 7:0 i 14:7, ali u nastavku razigrao se Kuk. Sva četiri tačdauna je delo raning beka, tri trčanjem, a jedan pasom. Imao je ukupno 226 pređenih jardi, od toga 163 trčanjem. Kjučan je bio tačdaun od 50 jardi, kod rezultata 21:14 u trećoj četvtini. Tri tačdauna za Siraše postigao je risiver Devonte Adams. Eron Rodžers nije bio raspoložen. Pogotovo je bio loš u trećoj četvrtini. Dva puta domaćini nisu iskoristili četvrti daun, a taj poklon su Vajkinzi uzeli i stigli do trijumfa.

U prvom startu u NFL ligi Tua Tagovailoa je doneo pobedu Majamiju protiv Los Anđeles Remsa sa 28:17, iako je mladi kvoterbek imao mizernih 93 jardi, odnosno 12 kompletiranih pasova iz 22 pokušaja. Dolfinse je častio Džered Gof, kvoterbek Remsa, koji je imao košmarnu drugu četvrtinu. Imao je fambl posle koga je tim sa Floride stigao do tačdauna. Majami je uspeo da postigne i tačdaun posle pant riterna u drugh 15 minuta utakmice.

Indijanapolis Koltsi su sa odličnim Filipom Rivesom razbili Lajonse u Detroitu sa 41:21. Tenesi je u padu. Poražen je iznenađujuće u Sinsinatiju, drugi put u sezoni. Bengalsi su slavili sa 31:20, a još jednu dobru partiju odigrao je ruki kvoterbek Džo Burou.

Veliki preokret viđen je u Denveru gde je Dru Lok u poslednjim trenucima meča doneo pobedu Bronkosima proitv Čardžersa – 31:30. Gosti iz Los Anđelsa opet su prokockali veliku prednost u poslednjih 15 minuta. Domaćin je tada imao tri tačdauna.

Nju Orleans se muči, ali pobeđuje. Drugi put je slavio ove sezone posle produžetka, ovog puta u Čikagu protiv slabih Bersa sa 26:23. Imali su Bersi 13:3, a onda je usledila serija 20:0 Sejntsa. Ipak, Nik Fols se probudio u finišu, odveo svoj tim do produžetka, a onda je kiker Vil Lac šutem za fild gol doneo petu pobedu timu iz Luizijane i nastavak potere za Tampom na Jugu NFC-a. Utakmicu je obeležio i obračun Džejvona Vimsa i Si Džej Gardner Džonsona, a kasnije se umešao i kornerbek Sejntsa Dženoris Dženkins.

U tvrdom meču u Klivlendu, Las Vegas Rejdersi su slavili protiv Braunsa sa 16:6 zahvaljujući odličnom raning beku Džošu Džejkobsu. Kanzas Siti je razbio Džetse sa 35:9 na Erouhedu, a Patrik Mahoms je imao pet tačdaun pasova, najviše ove sezone. Čifsi imaju jedan poraz, ali čini se da i dalje ostaju prvi favoriti za odbranu ttule.

U mučnom meču u Filadelfiji, Iglsi su pobedili tužni Dalas sa 23:9. Kvoterbek domaćina Karson Venc imao je čak četiri izgubljene lopte, ali je s druge strane bio još gori ruki Met Dinuči, treći kvoterbek Kaubojsa, koji je dobio šansu posle povreda Daka Preskota i Endija Daltona. Mladi vođa napada Dalasa je kod rezultata 15:9 za Filadelfiju, na pet i po minuta pre kraja napravio fambl, kolji je Meklaud pretvorio u tačdaun i tu je bio kraj nadanja Kaubojsa da mogu da iznenade divizijskog rivala koji je sa samo tri pobede trenutno na čelu Istoka Nacionalne fudbalske konferencije (NFC).

NFL – OSMI VIKEND

Petak

Karolina Panters - Atlanta Falkons 17:25 (7:6, 7:10, 3:3, 0:6)

Nedelja

Baltimor Rejvens - Pitsburg Stilers 24:28 (7:7, 10:0, 0:14, 7:7)

Bafalo Bils - Nju Ingland Petriots 24:21 (7:0, 0:6, 7:8, 10:7)

Sinsinati Bengals - Tenesi Tajtens 31:20 (3:0, 14:7, 0:0, 14:13)

Klivlend Brauns - Las Vegas Rejders 6:16 (0:0, 3:6, 3:0, 0:10)

Detroit Lajons - Indijanapolis Kolts 21:41 (7:0, 0:20, 7:0, 7:21)

Grin Bej Pekers - Minesota Vajkings 22:28 (7:7, 7:7, 0:14, 8:0)

Kanzas Siti Čifs - Njujork Džets 35:9 (14:3, 7:6, 7:7, 7:0)

Majami Dolfins - Los Anđeles Rems 28:17 (7:7, 21:3, 0:0, 7:7)

Denver Bronkos - Los Anđeles Čardžers 31:30 (3:0, 0.14, 7:10, 21:6)

Sijetl Sihoks - San Francisko 49ERS 37:27 (6:0, 7:7, 14:0, 10:20)

Čikago Bers - Nju Orleanas Sejnts 23:26 p. p. (3:3, 10:7, 0:6, 10:7, 0:3)

Ponedeljak

Filadelfija Igls - Dalas Kaubojs 23:9 (7:3, 0:6, 8:0, 8:0)

Utorak

02.15: (8,25) Njujork Džajants (17,0) Tampa Bej Bakanirs (1,10)

**kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalGrin Bej PakersPitsburg StilersBaltimor RejvensNju Ingland PetriotsBen RotlisbergerKem NjutonRasel VilsonSijetl Sihoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara