"Akcija u Ferarijevom boksu u Sočiju"
"Akcija u Ferarijevom boksu u Sočiju"

F1: Rusija je CRVENA!

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.04.17. | 16:21

Prvi startni red na četvrtoj trci sezone najbržeg cirkusa pripao adutima Ferarija, Fetelu i Rajkonenu

Akcija u Ferarijevom boksu u SočijuNavijači najpopularnije ekipe Formule 1 ove sezone konačno mogu da se nadaju tituli, sada je već sasvim jasno. Jel ne samo da njihov prvi adut, Sebastijan Fetel vodi u generalnom plasmanu, nego će i na sutrašnjoj Velikoj nagradi Rusije startovati prvi.

Da sve bude još bolje za "ferariste", u prvom startnom redu kreće i drugi vozač gigatna iz Maranela, legendarni Kimi Rajkonen. Njima će za vrat od samog starta disati Mercedesove "srebrne strele", Valteri Botas i Luis Hamilton koji su imali tempo veoma blizak najvećim rivalima.

Izabrane vesti

Fetel je krug na četvrtoj trci sezone izvezao u vremenu 1.33,194 minuta, Rajkonen je bio veoma blizu sa 1.33,253, kao i Botas koji je postigao 1.33.289. Aktuelni vicešampion i dvostruki pobedniik ove trke, Hamilton je bio nešto slabiji odvezavši krug na stazi u Sočiji (5.848 m) za 1.33,767 minuta. Ostatak karavana je bio daleko ispod tempa vodeće četvorke.

Velika nagrada Rusije je u dosadašnja tri izdanja videla vozače samo jedne ekipe na najvišem pobedničkom postolju - Mercedesa. Ovaj put, čini se da je došlo vreme za crvenu revoluciju!

 


tagovi

EvropaFormula 1Kimi RajkonenRusijaSebastijan Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara