Vilfredo Leon (©Reuters)
Vilfredo Leon (©Reuters)

Glavobolja za Grbića: Leon mora na operaciju, neizvestan za SP

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 16:34

Reprezentativac Poljske odlučio je da ode na čišćenje patelarne tetive kolena

Igranje za odbojkašku reprezentaciju Poljske Vilfreda Leona ovog leta je pod velikim znakom pitanja. Prema pisanju sajta "corrieredellumbria.corr.it" posle konsultacija sa jednim od vodećih specijalista u ovoj oblasti, doneo je odluku da ode na čišćenje patelarne tetive kolena. Operacija je planirana da se obavi u Malmeu, a oporavak bi trebalo da traje dva do tri meseca.

Trebalo bi da bude spreman za početak naredne klupske sezone u Peruđi. Kako navodi ovaj portal Leon neće moći da igra u Ligi nacija i na Svetskom prvenstvu. Tokom prethodne sezone je imao problem sa ramenom, a u samoj završnici je osetio nelagodnost i u kolenu. Upravo taj problem ga je naterao da potraži savet svetskog stručnjaka, koji mu je pomogao da donese odluku i zakaže operaciju.

Izabrane vesti

Ipak, predsednik Odbojkaškog saveza Poljske Sebastijan Sviderski je povodom ovog slučaja optimista.

"Vilfredo Leon će biti podvrgnut operaciji. Nadamo se da će imati dovoljno vremena da se oporavi do početka Svetskog prvenstva", rekao je Sviderski za Interiju.

Ukoliko se jedan od najboljih odbojkaša na planeti ne oporavi do sredine avgusta, Poljska će biti značajno oslabljena na prvenstvu koje organizuje i na kome brani svetsko zlato. Nikola Grbić, koji je nedavno seo na klupu ove reprezentacije, neće imati nimalo lak zadatak...

Leon i srpski stručnjak su tokom prethodne sezone sarađivali u Peruđi, tako da je selektor potpuno upućen u njegovo stanje. Njihov klub je imao najveće moguće ambicije u svim takmičenjima, ali je na kraju završio sezonu sa samo trofejom u Kupu Italije.

Poraženi su u polufinalu Lige šampiona i zaustavljeni u finalu Serije A.


tagovi

Vilfredo LeonMuška odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara