Detalj sa meča (© AFP)
Detalj sa meča (© AFP)

Istorija u NFL-u: Izgubiš sedam, dobiješ sedam, imaš šanse za plej-of

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 06:29

Odbrana Dolfinsa lako izašla na kraj sa desetkovanim Nju Orlensom

Prvo su dobili Nju Ingland na legendarnom Džilet stadionu, potom pretrpeli sedam poraza, a onda pokazali da i te kako imaju šta da ponude ove sezone. Sad su na korak do plej-ofa, iako to niko nije očekivao na početku sezone. Majami je sačuvao šanse da se plasira u doigravanje, pošto je postao prvi tim u istoriji NFL lige koji je posle sedam neuspeha vezao isto toliko slavlja.

Poslednje, na gostovanju Nju Orlenasu (20:3), donekle je očekivano imajući u vidu kadrovske probleme Sejntsa. Tim sa Floride za njih nije mario, već ih je svesno konvertovao u trijumf vredan ostanka u trci za preostalo mesto u AFC-u koje vodi dalje. Konkurenti su mu Baltimor, Las Vegas i Los Anđeles Čardžers, ali sa ovakvim samopouzdanjem sve je moguće. Majami drugog dana 2020. gostuje Tenesiju u Nešvilu, a sedam dana kasnije čeka Nju Ingland na Hard roku.

Izabrane vesti

Do sedmog vezanog trijumfa ekipa Brajana Floresa došla je zahvaljujući skoro savršenoj defanzivi. Nije joj bilo preterano teško, jer je usled kovid protokola Nju Orleans bio lišen pomoći 16 igrača, među kojima su bili startni kvoterbek Tajsom Hil i njegova zamena Trevor Simijan. Umesto njih uskočio je Jan Buk, kome je to bio debi u NFL-u, a šta ga tamo čeka pokazali su mu Dolfinsi, pošto su ga osam puta sekovali, presekli mu dva pasa i ograničili na 135 jardi.

S druge strane, blistao je Džajlen Vejdl. U debitantskoj sezoni igra odlično, što je još jednom potvrdio, uhvativši čak deseet pasova – jedno za tačdaun – i ostvarivši 93 jarde. Vejdlu je ova utakmica bila prva posle povratka usled pauze zbog korone. Kvoterbek Majamija Tua Tagovailoa završio je meč sa 198 bačenih jardi i bio je bolji nego inače po broju kompletiranih pasova. Na ovom gostovanju bacio je 26, a ostvario 19, što čini procenat od 73,1, a pre ovog susreta imao je 69,6 odsto.



tagovi

NFLMajami DolfinsNju Orleans SejntsNju Orleans Sejntsiamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara