Odbojkašice Srbije (©CEV)
Odbojkašice Srbije (©CEV)

Jedan okret, srce na teren i osvajamo svet!

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 09:15

Srele se Leontina i Slađana Mirković na Balkonu posle svetskog zlata i nastala nova himna Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Brisela)

Levo, desno, skoči i igraj, neuhvatljiv nam je let. Jedan okret, srce na teren i osvajamo svet... Stihovi pesme "Sportski ples" redovno mogu da se čuju sa razglasa na utakmicama u Belgiji. Iako je nedavno nastala, već je postala pravi hit, a može se reći i zaštitni znak odbojkašica Srbije.

Izabrane vesti

U Top Sport areni u Gentu puštali su je organizatori tokom meča sa Poljskom, a i po završetku poslednjeg poena. Naše reprezentativke su momentalno zaigrale, zapevale i u dobro poznatom ritmu proslavile veliku pobedu. Snimak se vrteo po mrežama, oduševio je mnoge navijače, pa je i na sledeća dva duela krajnja scena ponovljena.

Ukupno pet pobeda su do sada ostvarile Tijana Bošković i drugarice, još četiri su potrebne za zlatnu medalju. Iako su se juče iz Genta preselile u Brisel, sigurno da žele da nastave sa takvim autentičnim proslavama i u prestonici...

Glavni krivci za novu himnu su odbojkašica Srbije Slađana Mirković i pevačica i osnivač dečijeg hora "Čarolija" Leontina Pat. S obzirom na to da Slađana ne igra na Evropskom prvenstvu, jer su prednost na poziciji dizača dobile Maja Ognjenović i Bojana Drča, njene saigračice su pojasnile kako je do svega ovoga došlo.

"U toku sezone sam dobila poruku od Slađe da je stupila u kontakt sa Leontinom i da su dogovorile saradnju oko jedne pesme. Onda mi je posle javila da će biti snimanje spota. Baš sam bila srećna zbog nje... Vrlo dobro svi mi znamo koliko voli da peva. Jedna velika života želja joj se ostvarila. Uvek je pevala, stalno smo je zezali i zvali - pevačica. Mnogo mi je drago što je uspela da snimi tako lepu pesmicu, koja je i dečja i sportska - sve u jednom. Super stvar", ispričala je Bianka Buša za Mozzart Sport.

Sudbonosni susret desio se na čuvenom balkonu gradske Skupštine posle osvajanja svetskog zlata 2022. godine.

"Koliko je verovatno da se tako nešto potrefi - bila je Leontina u Skupštini sa svojim horom, dok smo čekali da izađemo na balkon Slađa je pevušila sa devojčicama, one su nju učile pesmicu. Tu su se upoznale Leontina i Slađa i tako je sve počelo", rekla je Aleksandra Jegdić.

Do realizacije je došlo pola godine kasnije u Zavodu za sport - dvorani u kojoj nekada odbojkašice treniraju.

"Kad smo se okupili po završetku klupskih sezona, sve devojke koje su bile u mogućnosti su došle u halu u Košutnjaku. Tamo smo snimale spot sa decom iz hora i baš je bilo zanimljivo. Nije trajalo dugo, ali baš smo se zabavili i drago mi je što je sve to uspelo, da je ta pesma oživela i da je to neka naša himna", naglasila je Bianka Buša.

Kada se premijerno čula u dvorani, čak i neke protivničke igračice su znale o čemu se radi. Za naše devojke bilo je iznenađenje.

"Nismo znali kada će pustiti. Prvi put su nešto na sred utakmice sa Poljskom. Svi su zaigrali i oduševili se. Bilo je baš prelepo. Onda je spontano krenulo - da nam puštaju na kraju utakmice. Stvarno uživamo i danima niko ne prestaje da pevuši tu pesmicu. Postala nam je ritual", istakla je Jegdićeva. "Slađa je oduvek volela da peva, a i lepo peva. Tako da je sve ovo super ispalo".

S obzirom na to da je pesma postala zarazna, sigurno da će se još mnogo puta čuti na utakmicama dvostrukih uzastopnih svetskih šampionki.

"Slučajno su to pustili prvi put, ali smo im mi rekle da hoćemo sad da praktikujemo to. Tako da se nadam da će do kraja - do naše poslednje utakmice to biti naš ples. Svakako je pesma vezana za sport i za nas", podvukla je Bianka Buša na kraju razgovora u Briselu.



tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Slađana MirkovićBianka BušaAleksandra Jegdićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara