Kako osvojiti tržište Kenije: Mozzart pita i zapošljava najbolje studente

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 12:19

Naša kompanija učestvovala na Case Study Show

Kompanija Mozzart je i ove godine, treći put zaredom, podržala projekat Case Study Show, takmičenje u rešavanju studija slučaja. Jedanaest godina dugu tradiciju Case Study Show-a obeležili su dobri takmičari, ali i privredni gigatni koji se dali svoj doprinos. Osim regionalnog lidera u oblasti priređivanja igara na sreću, manifestaciju koja se održava na Fakultetu organizacionih nauka, u opštini Stari grad, i u hotelu Metropol Palace,  podržale su i kompanije Delhaize, Henkel, Bosch, Vip Mobile...

Ideja ovog projekta edukativno-takmičarskog karaktera je da svim mladim i ambicioznim studentima pruži priliku da zakorače u poslovni svet i svoje znanje stečeno tokom studija primene u praksi. Studenti se takmiče u rešavanju studije slučaja koje im zadaju kompanije, a pobednički timovi u rešavanju realnog poslovnog problema dobijaju priliku da pohađaju praksu u ovim prestižnim kompanija.

Izabrane vesti

Budući da su studije slučaja realni izazovi s kojima se zaposleni susreću u poslovnom okruženju, Mozzart se opredelio da ovogodišnja tema za učesnike bude strategija ulaska na tržište Kenije, u kojoj je naša kompanija nedavno otvorila prve poslovnice.

Kao kompanija čija je tradicija unapređenje života zajednice, učestovanje u projektima koji pomažu pojedincima i organizacijama, a poslovna politika otvaranje radnih mesta za najkvalitetnije kadrove, Mozzart od prošle godine organizuje plaćene prakse i formira bazu kandidata prijavljenih učesnika.

Osim dobre prilike da se okušaju u realnim poslovnim izazovima, ovaj projekat za studente predstavlja i šansu da u kompanijama dobiju posao, što je prošle godine pošlo za rukom studentu FON-a Aleksi Denčiću, koji je sada Mozzartov junior data inženjer.
„Na Case Study Show sam se prijavio sasvim slučajno, kada me je koleginica u holu fakulteta 'ubedila' da treba da se okušam u rešavanju studija slučaja. Na moju veliku sreću, moj tim je pobedio i nakon toga je usledila praksa u Mozzartu, a zatim i zaposlenje. Drago mi je da sam dobio priliku da karijeru započnem u ovako dinamičnom i inspirativnom poslovnom okruženju“, kaže Aleksa.

Novina ovogodišnje manifestacije Case Study Show je tribina Show (me) business, otvorena za sve studente Beogradskog univerziteta, na kojoj su predstavnici kompanija govorili o svom poslovanju, aktuelnim dešavanjima, kao i šta očekuju od svojih zaposlenih.

Koliko se manifestacija razvila tokom ove decenije, govori podatak da se broj studenata koji su učestvovali uvećao za više od pet puta u odnosu na godinu kada je Case Study Show pokrenut - 2007. godine bilo dok ih je 80, dok ih je ove godine 440. Takođe, značajno je porastao i broj kompanija koje su podržale ovu sve prestižniju manifestaciju.


tagovi

Mozzartdeo tvog životacase study show

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara