Igor Kolaković (©MN Press)
Igor Kolaković (©MN Press)

Kolaković: Kad vidite rezultat, slika nije baš dobra, ali ima stvari s kojima možemo biti zadovoljni

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 15:39

"Utisak je da smo dobili lekciju od velikog protivnika, mnogo jačeg od nas", rekao je selektor Srbije

Odbojkaši Srbije polako privode leto kraju... Preostalo je još samo sutra da odigraju poslednji meč na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre sa selekcijom Slovenije. Obe ekipe nemaju šansu da osvoje prve dve pozicije, jer su ta dva mesta već obezbedili Amerikanci i Japanci.

Danas su Orlovi doživeli težak poraz od SAD, koji je i definitivno ugasio nadu u Pariz mogu da odu pravo iz kvalifikacija...

Izabrane vesti

"Mislim da mi nismo imali šansu ni pre ovog meča. Teoretski možda grešim, ali tako mislim...", rekao je na početku izlaganja za OSS selektor Srbije Igor Kolaković. "Utisak je da smo dobili lekciju od velikog protivnika, mnogo jačeg od nas. Igrali su za prolaz, videlo se koliko su bili jači, snažniji, brži od nas. Mi smo ispoljili slabosti koje možemo da prikrijemo protiv nekih drugih protivnika. Imali smo priliku da učimo. Nadam se da smo naučili neke stvari. Važno je za ove mlađe igrače koji su bili u terenu da vide kako se može igrati protiv ovakvih rivala. Kad vidite rezultat, slika nije baš dobra, ali ima stvari s kojima možemo biti zadovoljni. Naravno, ne i sa ishodom. Ovo je takav meč gde vam protivnik daje vrlo malu šansu i ako ne iskoristite takve stvari teško da budete u egalu sa njima".

Poslednja prilika za plasman na OI ostaje za jun 2024. godine. Tada će biti preko rang liste određeno još pet reprezentacija koje će putovati u Pariz. Prednost u rangiranju će imati kontinenti koji nemaju učesnike, pa posle toga najbolje ekipe sa liste. Crta se podvlači po završetku preliminarne faze Lige nacija 24. juna.

"Tako je, nadamo se da ćemo biti u prilici da se borimo za odlazak u Pariz, jer je Liga nacija još jedna deonica koja mora da se odradi. Da sačekamo ostale rezultate, ali nadamo se da će deveto mesto značiti odlazak na Olimpijske igre. Da bismo tu ostali potrebno nam je mnogo pobeda u Ligi nacija", zaključio je selektor Kolaković.



tagovi

Igor KolakovićKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara