Eron Rodžers (©AFP)
Eron Rodžers (©AFP)

Kraj sapunice: Rodžers rekao – Džetsi, Mejfild je Brejdijeva zamena, Džu Džu u Petriotsima

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 21:34

Buran prelazni rok „preko bare“. Doskorašnji kvoterbek Grin Beja obelodanio da želi da pojača Njujorčane. Nekadašnji vođa napada Klivlenda, Karoline i Los Anđeles Remsa potpisao jednogodišnji ugovor sa Bakanirsima. Otkazi za Darijusa Sleja u Filadelfiji i Ezekijela Eliota u Dalasu

NFL sezona je završena pre više od mesec dana trijumfom Kanzasa posle spektakularnog Superboula protiv Filadelfije u Arizoni (38:35), a u toku su pripreme za naredni šampionat. Potpisuju se slobodni agenti, vreme je trejdova.

Najveća dilema prethodnih nedelja bila je status Erona Rodžersa. Bilo je jasno da ne ostaje u Grin Beju, a bilo je pitanje – penzija ili trejd u Njujork Džetse. Četvorostruki MVP šampionata, osvajač Lombardijevog trofeja 2011. godine, u popularnom podkastu kod Peta Mekafija okrio je svoje planove.

Izabrane vesti

Želim da igram za Džetse“, rekao je Rodžers kod svog velikog prijatelja koji uvek ima eksplozivne vesti vezana za najplaćenijeg kvoterbeka današnjice (50.000.000 dolara po sezoni).

Rodžers je rekao da je pre odlaska u četvorodnevnu mračnu izolaciju, kako bi očistio misli, bio 90 odsto u penziji, ali da je promenio stav i da će i u 40. godini da se vrati u ligu, ali u dresu tima iz Velike jabuke.

On je tako krenuo putem prethodnika u Grin Beju, legendarnog Breta Farva, koji je takođe posle Pekersa prešao u Džetse. Vođa napada tima iz Viskonsina naredne sezone biće ruki prve runde drafta 2020. godine Džordan Lav.

Narednih sati se očekuje da se Grin Bej i Džetsi dogovor oko trejda koji će sigurno da uključi brojne pikove koji će Njujorčani morati da pošalju na Lembo fild, ali jasno je da će naredne sezone Rodžers da predvodi talentovani tim Njujorčana koji vodi Robert Saleh. Već mu je stigao omiljeni hvatač iz Pekersa Alen Lazard koji je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 44.000.000 dolara, a stižu mu i veterani, tajt end Mercedes Luis i slot risiver Rendal Kob iz Grin Beja. Kao bomba bi mogao da bude dolazak slobodnog agenta Odela Bekama koji je popustio celu sezone zbog teške povrede kolena.

Tokom dana bilo je još bombastičnih odluka. Tako je Tampa Bej odlučila da će Brejdijev naslednik bude Bejker Mejfild koji je dobio šansu da se dokaže. Potpisao je jednogodišnji ugovor za skromnih 8.500.000 evra.

Džimi Garapolo je potpisao za Las Vegas Rejderse. Potpisao je trogodišnji ugovor za 87.500.000 dolara i stiže kao zamena za Derika Kara koji je potpisao za Nju Orleans Sejntse pre nekoliko nedelja.

Filadelfija je otpustila jednog od najboljih kornerbekova lige Darijusa Sleja, dok se Dalas posle sedam godina pozdravio sa Ezekijelom Eliotom koji je otpušten. Pre toga su Kaubojsi posle trejda iz Indijanapolisa doveli veterana na poziciji kornerbeka, Stefona Gilmora, nekada defanzivnog MVP lige.

Član šampionskog tima Kanzasa, risiver Džu Džu Smit Šuster je potpisao trogodišnji ugovor sa Nju Inglandom za 33.000.000 dolara.

Narednih dana nas očekuju novi transferi u omljenom sportu Amerikanaca.


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalEron RodžersGrin Bej PakersNjujork Džets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara