""
""

Krvavo boks veče u Glazgovu

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.10.16. | 10:12

Profi revija u Škotskoj Majka Tauela koštala života. Isti sudija nedavno delio pravdu na meču nakon kojeg je jedan borac završio u komi

Bokser Majk Tauel sinoć je izgubio poslednju borbu, onu za život. Preminuo je u bolnici u najvećem gradu Škotske pošto je prethodno u uvodnoj borbi za meč večeri sa Dejlom Evansom dva puta pao na pod ringa, drugi put u petoj rundi kada je doživeo nokaut. Bio mu je to prvi poraz u 11 mečeva koliko je odradio u profesionalnim vodama, ali i poslednji u životu. Ubrzo je završio u bolnici zbog jakih bolova u glavi, da bi 12 sati kasnije preminuo ostavivši za sobom suprugu i sina.
„Krvavi četvrtak“ na bokerskoj profi reviji u Glazgovu odneo je jedan mladi život. Tragičan rezime ove borbe još jedna je opomena da nešto mora da se menja po pitanju bezbednosti u tom sportu.
Bizaran podatak je da je na tom meču pravdu delio isti sudija, Viktor Loflin koji je bio glavni i u borbi između Krisa Jubanka mlađeg, sina jednog od najprepoznatljivijih šampiona iz devedesetih godina prošlog veka i Nika Blekvela koji je nakon toga zbog zdravstvenih problema „okačio rukavice o klin“. Naime, on je u marta ove godine u Londonu doživeo nokaut u 10. rundi, nakon čega je zbog krvarenja u glavi stavljen u veštačku komu. Na svu sreću, njemu su lekari uspeli da spasu život, ali ne i karijeru.

„Ručni rad“ Krisa Jubanka mlađeg na Niku Blekvelu

Izabrane vesti

(foto: Action Images)


tagovi

ŠkotskaKris JubankEvropaborilačke veštineboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara