©MN Press
©MN Press

Lajkovčanke deluju nezaustavljivo

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 23:14

Šesto slavlje Železničara u nizu, ovoga puta pao TENT sa 3:1 u setovima

Fantastična forma Železničara i ozbiljan pritisak na lidera Jedinstvo iz Stare Pazove. Lajkovčanke su zabeležile su šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu, pošto su u 9. kolu savladale TENT iz Obrenovca sa 3:1 (25:18, 21:25, 25:18, 25:17).

TENT je bio dostojan rival samo u drugom setu, u kom je slavio sa 25:21, ali to nije poremetilo domaću ekipu, koja je maksimalno koncentrisano ušla u treći i dominantno ga rešila u svoju korist. Tokom četrvtog i ujedno poslednjeg seta prednost se konstantno smenjivala. Ali pri rezultatu 11:11, izabranice Branka Кovačevića napravile su seriju od pet poena i povele sa 16:11. Pokušavale su protivnice da se vrate i izjednače rezultat, ali im to nije polazilo za rukom. Održavala je ekipa iz Lajkovca stečenu prednost i tako stigla do velikih sedam meč lopti. Uspešnim blokom je Aleksandra Uzelac donela svom timu nova tri boda.

Izabrane vesti

"Jedna kvalitetna utakmica, dobra borba i sa jedne i sa druge strane. Dosta smo se spremale za ovaj duel i dale smo svoj maksimum. U nekim trenucima smo mogle mnogo bolje, što bi dovelo do toga da ne izgubimo drugi set, ali na kraju je bitno da smo ostvarile trijumf. Očekuje nas sledeće nedelje polufinale Кupa Srbije i nadam se da ćemo našu igru podići na još viši nivo", poručila je Aleksandra Uzelac, primač Železničara, čestitavši protivničkoj ekipi na pruženom otporu.

Najefikasnija u ekipi Železničara bila je Aleksandra Uzelac sa 20, dok se u TENT-u najviše istakla Ana Malešević sa 17 poena.

U naredom kolu Lajkovčanke će igrati protiv AS Batajnice, dok TENT dočekuje Crvenu zvezdu.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

9.kolo

Petak

Spartak Subotica - As Batajnica 3:1

Crvena zvezda - Ub 2:3

Subota

Jedinstvo Stara Pazova - Inđija 3:0

Srem - Partizan 1:3

Železničar - TENT 3:1

Nedelja

18.00: Omladinac - Novi Sad



tagovi

Železničar LajkovacŽOK Železničar LajkovacOK Tent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara