Eron Rodžers (©AFP)
Eron Rodžers (©AFP)

Na pomolu spektakularni trejd: Rodžers na pragu Džetsa

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 08:43

Kvoterbek Grin Beja sastao se sa čelnicima Njujorčana i trenerom Robertom Salahom

Da li je vreme za promenu sredine? Jedan od najboljih kvoterbekova današnjice, najplaćeniji igrač NFL (50.000.000 po sezoni), Eron Rodžers, mogao bi ovog meseca da napusti Grin Bej. Kvoterbek Pekersa se prethodnih dana sastao sa čelnicima Njujork Džetsa i trenerom Roberom Salahom u Kaliforniji.

Tim iz Viskonsina dao je dozvolu Rodžersu za pregovore. U slavnoj franšizi verovatno su umorni od sapunice poslednjih godina, ostaje li ili ne, pa su voljni da ga puste, naravno uz veliku cenu, bar dva pika prve runde drafta.

Izabrane vesti

Rodžers je prethodnih godina vodio rat sa čelnicima Grin Beja, ali na kraju su dve strane postizale dogovor, ali čini se da je sada sve bliži napuštanja Lembo filda. Četvorostruki MVP je bio prošlog meseca u četvorodnevnoj mračnoj izolaciji kao bi „očistio“ glavu i doneo odluku o budućnosti. I dalje je neodlučan, nije govorio za medije.

Pekersi bi ostali bez velikog asa koji je imao očajnu prošlu sezonu, najgoru u karijeru. Grin Bej je posle duge vladavine na Severu NFC-a prošle sezone predao tron Minesoti, a nije uspeo da s domogne ni plej-ofa posle poraza u poslednjem kolu od Detroita na svom terenu.

U Grin Beju su voljni da daju šansu piku prve runde drafta 2020. godine Džordanu Lavu.

Džetsi imaju mlad tim, ali im nedostaje vođa u napadu,a to bi sigurno bio Rodžers. Zek Vilson, drugi pik na draftu 2021. godine se pokazao kao veliki promašaj. Džetsi decenijama tavore, ne mogu ni do plej-ofa, pa bi angažovanje velikog asa, budućeg člana Kuće slavnih, sigurno pokrenulo jednu old najgorih franšiza u NFL-u prethodnih godina.

Posle Derika Kara koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Nju Orleans Sejntsima za 160.000.000 dolara i Džina Smita koji je ostao u Sijetlu za 105.000.000 (tri godine), Džajantsi su dali kvoterbeku Danijelu Džonsu ugovor od 160.000.000 na četiri godine. Tim iz Njujorka je odlučio da zadrži i prvu zvezdu, raning beka Sekuana Barklija. Iskorisila je franšiza iz Velike jabuke „frenčiz teg“ (jednogodišnji ugovor van „seleri kapa“) vredan nešto više od 10.000.000 dolara.

Baltimor je stavio „frenčiz teg“ na Lamara Džeksona, ali kvoterbek Rejvensa može da pregovara sa zainteresovanim stranama, s t im da doskorašnja franšiza može da izjednači ponudu. Atlanta je najzainteresovanija da ga dovede.


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalEron RodžersGrin Bej PakersNjujork Džets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara