Nik Danlap (©AFP)
Nik Danlap (©AFP)

Nepravda! Golfer uradio nešto što nije niko od 1991, pa morao da vrati 1.500.000 dolara jer je amater?!

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.01.24. | 11:23

Istina, sva je prilika da će se Niku Danlapu sve vratiti…

Bajka u svetu golfa. Nama u Srbiji ne posebno zanimljivom s tim da je slučaj Nika Danlapa toliko jedinstven da smo morali da napravimo redak izuzetak. Danlap je naime kasno sinoć osvojio “Pustinski klasik” u Palm Springsu i tako postao prvi amater sa peharom PGA tura – nešto nalik ATP turu u tenisu – još od Fila Mikelsona iz 1991. godine.

Baš taj status amatera je, međutim, sprečio 20-godišnjeg Danlapa da uz trofej podigne i ček na 1.500.000 dolara (nešto više od 1.350.000 evra), jer tako nešto smeju da urade samo profesionalci?! Nismo baš sigurni čime se takva pravila objašnjavaju, ali novčana nagrada svakako je završila u rukama drugoplasiranog Južnoafrikanca Kristijana Bezujdenhuta, koji je tokom karijere već prebacio granicu od 5.000.000 inkasiranih dolara.

Izabrane vesti

Istini za volju, ovaj trijumf će imati pozitivan finansijski efekat na Danlapa, studenta druge godine na Univerzitetu Alabame. Pobeda u Palm Springsu je Danlapa svrstala na listu “izuzeća” za naredne dve godine što znači da će se svakako naplatiti u skoroj budućnosti.

Zasluženo, on je najmlađi amaterski osvajač titule na PGA turu još od 1910. godine. Inače su kroz istoriju samo sedmorica amatera diazala trofej na nekom turniru u organizaciji PGA tura.


tagovi

golf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara