""
""

Ono što je Ferari slamalo u Azerbejdžanu, ojačaće ga u Austriji

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.07.17. | 13:46

Matija Binoto, tehnički direktor Ferarija uveren je da je za sledeću trku spremio pobednički tehnički paket za “SF 70 H” bolid, odnosno za Fetela i Rajkonena

Za tehničkog direktora Ferari Skuderije, dve trke van podijuma nisu smak sveta. Istina kapital stican tokom prethodnih trka lagano se istopio, pa Maija Binoto smatra da nije umesno, niti potrebno kukati nad izgubljenim šansama. On misli da je “SF 70 H” bolid dovoljno opasan i da tim ne treba da strepi od VN Austrije. Mozak Skuderijinog konstrukcionog biroa tvrdnje temelji na očigledno dobrom trkačkom tempu u Bakuu.
“Najvažnija stvar je da je naš trkački tempo bio jako dobar u Azerbedžanu. Bili smo blizu Mercedesa, što u kvalifikacijama nije bio slučaj. Moramo pažljivo da analiziramo podatke kako bi pronašli uzrok velikog zaostatka.  Što se tiče trke, postoji mnogo toga što nam nije išlo na ruku. Eto, Kimi Rajkonen je bio jako blizu druge pozicije nakon prve krivine, ali je njegova trka bila kompromitovana zbog incidenta sa Botasom”, rekao je Binoto konstatujući da će ih cela stvar dodatno ojačatit.

Izabrane vesti


“Moram da odam veliko priznanje mehaničarima za sav posao koji su obavili. Počev od promene pogonske jedinice na Fetelovom bolidu, pa do popravke Kimijevog vozia u veoma kratkom roku. Fokusirani smo na naš sledeći izazov i radimo jako uporno na tome da se u Austriji vratimo još jaći“, zaključak je po Laudi glavnog krivca za snagu Ferarijevog bolida u ovoj sezoni.

(Foto: Action Images)


tagovi

VN AustrijeSebastijan FetelKimi RajkonenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara