"Ari Vatanen"
"Ari Vatanen"

Ožije poručuje: Sa M Sportom nemam šta da izgubim

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.17. | 10:59

Višestruki i aktuelni VRC šampion želi novom timu da udahne energiju, sličnu onoj koju je u Fordu imao legendarni Ari Vatanen

Ari Vatanen

Aktuelni VRC prvak, Sebastijan Ožije oseća da sa ekipom M Sport, a za volanom Fordovog automobila nema šta da izgubi u nastupajućoj sezoni. Francuza uopšte ne brine promena, kao ni činjenica da je poslednje četiri titule Svetskog reli prvenstva osvojio sa Folksvagenom koji je napustio šampionat.
„Postigao sam mnogo ovih godina, ali osećam da sam u poziciji sa koje ne mogu puno toga da izgubim“, rekao je veoma samouvereno Ožije, i dodao nešto što bi se da je izrečeno od ma koga drugog moglo smatrati čak i prepotentnim.
„Nemam više šta, niti kome da dokazujem. Probaću, daću sve od sebe, jer svakako je izazov čak i sam pokušaj da se ovaj tim vrati na staze nekadašnje slave“, tvrdi Ožije koji zna da na početku sezone neće iamti superioran automobil kao što je to bio slučaj kada je vozio „polo“.

Izabrane vesti

Ožije pored podijuma

Podsetimo, M Sport nije pobedio u VRC šampionatu od 2012. godine kada je Latvala trijumfovao u Velsu. Interesantno zvuči i podatak da je Ford poslednji put bio na krovu reli planete još davne 1981. kada je šampion bio legendarni Ari Vatanen u „ford eskortu rs“! Vatanena spominjemo kao Fordovog i Pežoovog pulena, ali i kao sasvim posebnu ličnost, rekordera sa sportske scene koji je u aktivnoj službi vozio kroz četiri decenije. Naime, Ari Vatanen je svoju prvu trku vozio daleke 1974, a odjavio se sa VRC pozornice tek 2003. godine.

Ožije je svestan velikog zadatka, doduše on ne priča o Vatanenovim vragolijama za volanom, a i pitanje je šta može da uradi budući da neće imati mnogo prilike za testiranje vozila.
„Imaću još jedan test u januaru pre relija koji obično traje dva dana, a to znači da neću provesti puno vremena u autu. Uprkos svemu, nadam se da ću se brzo navići“, rekao je Ožije koga očekuju samo dva testiranja pre prvog relija u Monte Karlu.

(Foto: Action Images)


tagovi

Sebastijan OžijeWRC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara