""
""

Španska test groznica danas trese F1

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.17. | 09:13

Posle Red Bulove i ostlalih prezentacija novih bolida, danas će se na Katalunji videti ko je kako radio na sprovođenju volje novih F1 homologizacijskih pravila

Ključa u najbržem cirkusu. Premijere su u žiži interesovanja F1 javnosti, pa u najnovijim vestima dominiraju informacije koje se tiču prezentacije novih vozila Red Bula, ali i njegove filijale, ekipe Toro Roso.

Izabrane vesti

Đavo iz Maranela je lansiran u F1 orbitu (FOTO i VIDEO)

Drugoplasirani tim prošlogodišnjeg šampionata pod rukovodstvom Ditriha Matešica najavio je velike ambicije u borbi sa favorizovanim Mercedes AMG Petronasom, ali i Ferarijem. Red Bul s tim u vezi sve nade polaže u redefinmisanu konstrukciju Renoovog agregata od koga se očekuje da podrži, ali i izdrži Verstapenovu tešku nogu na gasu. Danas ćemo se uveriti da li je to zaista tako, jer Danijel Rikardo izlazi na stazu Katalunja kako bi testirao novi „rb 13“ bolid.

Meklarenovo narandžasto „ajkulino pero“ sa Hondinim genima (FOTO i VIDEO)

Kada je reč o Toro Rosu, njihov bolid ima potpuno nove, a mi se usuđujemo da kažemo i krajnje atraktivne timske boje. Dominira tamno plava, ali tu je crvena i metalizirana srebrna. Zbog F1 mode, ali i potrebe vozilom „str12“ kao kod Meklarena upečatljiv detalj je takozvano „ajkulino pero“ na poklopcu motora. Prednji deo bolida je veoma elegantan, ali se nameće utisak da je reč o kopiji Mercedesovog dizajna. Kada smo već kod ekipe Toro Roso, recimo da će njihove boje ove sezone braniti Karlos Sajnc i Danil Kvjat koji je prošle sezone prekomandovan iz Red Bula.

Padaju maske – na Silversounu je viđena Srebrna strela!

Na kraju jutarnjeg F1 raporta, recimo da će se danas u Barseloni voziti zvaničan test novih bolida. Za Mercedes AMG Petronas će voziti Luis Hamilton i novajlija, Valteri Botas, Red Bulov test će voditi Danijel Rikardo, Ferarijev Sebastijan Fetel, dok će za Vilijams voziti Filipe Masa, a za Meklaren Fernando Alonso. Kada je reč o već spomenutoj ekipi Toro Roso, za njih će zvanično testiranje obaviti Karlos Sajnc, dok će za Fors Indiju voziti Serđo Perez, Reno Niko Hulkenberg i na kraju za Has, Kevin Magnusen.

Nova F1 pravila su stigla - kakav galop obećavaju timovi sa 1.000 mustanga?

(Foto: Action Images)


tagovi

Toro RosoSerđo PerezSebastijan FetelRed BulMercedes AMG PetronasMaks VerstapenKevin MagnusenkatalunjaKarlos SajncFormula 1Filipe MasaFernando AlonsoFerariDanil KvjatDanijel VilijamsDanijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara