Tijana Bošković (©FIVB)
Tijana Bošković (©FIVB)

Tijana i Maja silovito krenule po novu svetsku titulu, počišćene Brazilke na otvaranju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 15:51

Ezačibaši sjajno otvorio Svetsko klupsko prvenstvo u Antaliji protiv Dentil Praje - 3:0

Kakva partija Ezačibašija na otvaranju Svetskog klupskog prvenstva! Ekipa koju predvode na terenu Tijana Bošković i Maja Ognjenović ove sezone ne zna za poraz, a danas je upisala 15. uzastopnu pobedu. Silovito su započele turnir u Antaliji, njihovu moć je prvo osetila brazilska Dentil Praja - 3:0 (25:14, 25:15, 25:18).

Sjajno je igrao naš reprezentativni tandem. Maja je odlično razigravala sve saigračice, a posebno Tijanu koja je bila u prepoznatljivom elementu. Već u prvom setu je snažna levica osvojila devet poena i pokazala da se ona za sve pita.

Izabrane vesti

Do kraja meča skupila je ukupno 20 poena i bila je najzaslužnija za prvi trijumf. Dominantno je izgledao kompletan tim, pa bi ova partija mogla dodatno da zaplaši naredne rivale u Antaliji. Boškovićevu je najbolje ispratila Hande Baladin koja je postigla deset poena. Maja Ognjenović je uz odlično dizanje, uspela da upiše i četiri poena - tri iz napada i jedan as.

U poraženom sastavu je samo jedna igračica došla do dvocifrenog učinka, u pitanju je Santos Tainara koja je postigla deset poena. Do devet je brojala Elizabet Martinez.

Dentil Praja će sutra od 14.30 odmeriti snage sa Koneljanom, a Ezačibaši će na teren ponovo u petak kada se se sastati takođe sa italijanskim šampionom kog sa klupe vodi Danijele Santareli.

Kad je druga grupa na Svetskom prvenstvu u pitanju - danas je na programu duel Vakifbank - Kuanjiš. Slobodan je brazilski Minas.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U ANTALIJI

Sreda

Ezačibaši - Dentil Praja 3:0

17.30: Vakifbank - Kuanjiš

Četvrtak

14.30: Koneljano - Dentil Praja

17.00: Minas - Kuanjiš

Petak

14.00: Ezačibaši - Koneljano

17.00: Minas - Kuanjiš

Subota - polufinala

Nedelja - finale i za treće mesto



tagovi

Maja OgnjenovićTijana BoškovićEzačibašiSvetsko klupsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara