""
""

Valteri Botas pred Hungaroring: Nema opuštanja na talasu uspeha!

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.07.17. | 13:14

Vozač Mercedesa misli da je VN Mađarske teška, pa da Mercedes ne može da se opusti na stazi koja im baš i ne odgovara

Bliži se vikend i VN Mađarske! Za Valterija Botasa, vozača Mercedesa, trka na Hungaroringu nikako nije nešto što unapred treba da se pripiše njegovoj ekipi. Po njegovom mišljenju, uspesi tima u Montrealu, Bakuu i Silverstounu nisu parametar na koga treba računati. Finac smatra da su te staze jednostavno bile odgovarajuće za “W 08” bolide, a da su Soči, Monako, kao i Hungaroring sasvim drugačije koncipirane piste.

Izabrane vesti

VEĆ SADA MOŽEŠ DA ULOVIŠ STRAŠNU KVOTU NA BOTASA!

“Ne možemo na osnovu poslednjih trka misliti da smo brži. Ne želimo to da radimo, već da poboljšamo vozilo u specifičnim uslovima. To su činjenice, iako smo imali zavidno dobre brzine kruga na poslednjim trkama. Baku je bio drugačiji, ali Mađarska vam je potpuno različita stvar”, upozorava Valteri Botas na stazu Hungaroring koja ima dosta krivina koje ne naprežu agregate. Mercedesovom vozaču je zato sasvim jasno da će aerodinamika i konstrukciona svojstva bolide igrati glavnu ulogu na narednoj VN Mađarske.

“Tamo su vrlo spore krivine, visoke temperature, tako da ne idemo previše samouvereno u Mađarsku. Znamo da još uvek radimo i da imamo dosta stvari koje treba da poboljšamo. Možemo biti sve bolji tokom ove godine”, izjavio je Valteri Botas.

(Foto: Action Images)


tagovi

VN MađarskeValteri BotasMercedes AMG PetronasHungaroringFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara