Stanković i Ngapet (CEV)
Stanković i Ngapet (CEV)

Veliki povratak Modene: Dragan Stanković i drugovi podigli trofej u CEV kupu

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.04.23. | 23:15

Italijanski tim prvo dobio revanš protiv Roselara - 3:0, a onda i zlatni set 15:9

Najbolji klub u CEV kupu za odbojkaše je italijanska Modena. Iako je poražena u prvom meču maksimalnim rezultatom, došla je žestoko naoštrena na revanš i potpuno preokrenula situaciju u svoju korist. Prvo su Ervin Ngapet i drugovi zabeležili ubedljiv trijumf - 3:0 (27:25, 25:22, 25:23), a potom slavili u zlatnom setu 15:9.

Trofeju se radovao večeras i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković. On je dao veliki doprinos večerašnjem trijumfu, postigao je devet poena - uz odličan napad 12-8 (67 odsto).

Izabrane vesti

Najbolji akter utakmice bio je reprezentativac Turske Adis Lagumdžija, koji je meč završio sa čak 25 poena. Iz napada je osvojio 21, upisao je jedan blok i tri as servisa.

Belgijskom timu su bila potrebna dva seta, ali večeras nije bilo dovoljno snage ni kvaliteta da se dođe ni do jednog. Modenu niko nije smeo da precrta posle prvog poraza, jer je to ekipa koja ima sjajne pojedince koji će pokazati vrhunski kvalitet u najvažnijim trenucima i u odlučujućim duelima.

Protivnik im ovog puta nije mogao ništa - ni u neizvesnim završnicama, ni u dodatnom zlatnom setu koji je protekao potpuno u znaku Italijana.

U ženskoj konkurenciji još nije poznat pobednik CEV kupa jer je odigran samo prvi duel. Skandići je protiv Albe pobedio 3:1, pa ima velike šanse da na domaćem terenu uzme evropski trofej.

CEV KUP ZA ODBOJKAŠE (DRUGI MEČEVI)

Sreda

Roselar - Modena 0:3, prvi meč 3:0

Zlatni set dobila Modena 15:9


tagovi

Ervin NgapetDragan StankovićOK ModenaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara