©Reuters
©Reuters

Verstapen pokorio Kanadu

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.06.22. | 20:59

Aktuelni šampion slavio ispred Karlosa Sajnca iz Ferarija

Maks Verstapen je slavio na Velikoj nagradi Kanade, gde je u direktnom obračunu bio bolji od Karlosa Sajnca iz Ferarija. Vozač Red Bula je uspeo da odbrani pol poziciju, iako je u nekoliko navrata usled odlazaka u boks prepuštao lidersko mesto. Ipak, Red Bulova taktika je na kraju bila uspešna, pa je Holanđanin i aktuelni šampion Formule 1 zasluženo stigao do šeste pobede u ovoj sezoni.

Treće mesto je zauzeo Luis Hamilton, četvrti je bio Džordž Rasel, takođe iz Mercedesa, a potom su usledili Šarl Lekler, Sebastijan Okon, Fernando Alonso, Valteri Botas, Guanju Žou i Lans Strol. Trku je obeležio i peh Serhija Peresa, koji nije stigao do cilja zbog kvara na menjaču-

Izabrane vesti

Posle svega, čini se da je najzadovoljniji podijumom bio Luis Hamilton.

"Prilično neodoljivo deluje ovo treće mesto, bilo je najbolja bitka ove godine, nastavljamo da budemo budni i fokusirani na ono što sledi. U ovom trenutku su protivnici malo prebrzi za nas, ali smo sve bliže i nastavljamo da guramo dalje", rekao je Hamilton.

Maks Verstapen je ubedljivo prvi u generalnom plasmanu sa 175 bodova, na drugom mestu je njegov klupski kolega Serhio Peres sa 129, Šarl Lekler je na trećem mestu sa 126.


tagovi

Maks FerstapenFormula 1Karlos Sajnc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara