Da se zna koja je starija Vilijamsova!

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.03.18. | 10:00

U duelu trećeg kola Indijan Velsa koje su vodile čuvene teniske sestre očekivano slavila starija. Večeras na terenima Halep, Kerber, Voznijacki, Del Potro protiv Ferera...

Po 29. put u karijeri sestre Vilijams su sinoć odigrale zvaničan meč. Na velelepnom Stadionu 1 prelepog teniskog kompleksa u Indijan Velsu, pred prepunim gledalištem i uz puno emocija, ali i atraktivnih poteza i vrhnskog intenziteta slavila je Venus nakon sat i po igre sa 6:3, 6:4.

Očekivalo se da starija sestra ima prednost u ovom odmeravanju, pošto se Serena tek vratila sa porodiljskog. I pored toga najbolja teniserka današnjice je "pokazala zube" starijoj sestri, ali ipak nije imala dovoljno snage. Jasno je da će morati da prođe još neko vreme ne bi li se Amerikanka vratila u pravu formu. Sledeća protivnica Venus je Anastasija Sevastova koja je bila bolja od Julije Gerges sa 6:3 i 6:3. Njih dve igraju već večeras i treba očekivati tesan susret. Pobede u ženskom delu žreba sinoć su zabeležile i Karolina Voznijacki, Darija Kasatkina. Karolin Garsija, Agelik Kerber, Karla Suarez Navaro i Denijel Kolins.

Izabrane vesti

Što se tiče muškaraca, nakon što smo sinoć ostali i bez poslednjeg od čak pet predstavnika, pošto je Rodžer Federer počistio sa terena Filipa Krajinovića, možemo da se opustimo i na miru gledamo i kladimo se na preostale mečeve. Pored Švajcarca sinoć su na terenima u Južnoj Kaliforniji slavili još Kevin Anderson, Pablo Karenjo Busta, Hjeon Čung, Borna Ćorić, Žeremi Šardi i Tejlor Fric.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:45 9175 ATP Del Potro J. - Ferrer D. tb da 2,45
Uto 23:00 9182 ATP S.Querrey - Bhambri Y. 1s/k 1-1 1,55
Uto 19:05 9184 WTA Halep S. - Q.Wang hs 1 (-1.5) 1,60
Uto 20:30 9185 WTA Pliskova Ka. - Anisimova A. ki 1 1,35
Sre 02:05 7705 WTA Wozniacki C. - Kasatkina D. ts 3 2,41
Ukupna kvota19,77

Deveti dan ovog prestižnog takmičenja na centralnom terenu od 20 časova otvara jedan fiks, to jest duel Simone Halep i Sijang Vang. Ovde, naravno očekujemo pobedu Rumunke, iako pred sobom ima veoma nezgodnu Kineskinju koja u poslednje vreme igra najbolje u karijeri tako da je trenutno 55. na WTA listi. Sa ženske strane žreba izdvajamo još susret koji bi trebao da nam donese lak prolaz na tiketu. U pitanju je prvi meč između jedne od najboljih teniserki sveta, Karoline Pliškove i mlade domaće nade, Amande Anisimove gde očekujemo lak trijumf Čehinje i prolaz u četvrtfinale. 

Napet susret treba očekivati između Karoline Voznijacki i Darije Kasatkine. Dankinja igra možda i najbolje u životu poslednjih meseci, ali je mlada Ruskinja za svaku protivnicu težak zalogaj. Devojka od koje se očekuje da u narednim godinama stigne na sam vrh tenisa mogla bi da napravi malo iznenađenje i savlada po drugi put u tri odmeravanja atraktivnu plavušu iz Odenzea.

Potencijalno naijnteresantniji meč noćas igraju Huan Martin del Potro i David Ferer. Biće to niihovo 13. odmeravanje, a trenutno je nerešeno. Favorit je visoki Argentinac koji je slavio na poslednjia četiri dsusreta sa Špancem, ali mu niti jednom nije bilo lako. Ovde sve miriše na tri seta i/ili taj-brejk.

Kratak meč bi mogli da vidimo između Sema Kverija i Jukija Bambrija. Amerikanac je daleko bolji teniser i verujemo da bi brzo mogao do pobede protiv malo poznatog Indijca, trenutno 110. na svetskoj lestvici.

Dnevni raspored mečeva na ovom LINKU (+9 časova)

***kvote su podložne promenama

foto: Action Images


tagovi

Venus VilijamsSerena VilijamsIndijan VelsATPWTAsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara