Rafael Nadal (AFP)
Rafael Nadal (AFP)

Đoković ostao bez glavnih konkurenata u Monte Karlu: Nadal i Alkaras preskaču start sezone na šljaci

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 13:28

Rafa još nije u stanju da zaigra najkvalitetniji takmičarski tenis

Veliki udarac za organizatore turnira u Kneževini! Rafael Nadal i Karlos Alkaras definitivno neće nastupiti na prvom velikom turniru na šljaci. Nadal je još jednom odložio povratak, a drugom teniseru sveta je posle nastupa na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju potreban odmor. Samim tim, Novak Đoković je ostao bez glavnih konkurenata na startu sezone na šljaci i napad na treću titulu u Monte Karlu mogao bi da mu bude neuporedivo lakši od očekivanog.

Zvaničnici mastersa u Monte Karlu definitivno su se preigrali kada su pre samo sedam dana potvrdili da će 11-struki osvajač nastupiti na njihovom turniru. Rafael Nadal je nekoliko dana kasnije i sâm demantovao takve tvrdnje, a danas je objavom na svom zvaničnom Tviter profilu obavestio javnost da još uvek nije dovoljno oporavljen za turnir koji startuje devetog aprila.

Izabrane vesti

„Još nisam spreman da igram na najvišem nivou. Nažalost, još nisam spreman da igram rasterećeno, bez straha od povrede. Nadam se ću se ubrzo vratiti turnirima“ napisao je Španac.

Nadal je poslednji meč odigrao 18. januara kada je poražen od Mekenzija Mekdonalda u meču drugog kola Australijan opena, a tom prilikom je zadobio povredu slabinskog mišića iliopsiasa. Od tada, tridesetšestogodišnjak sa Majorke već nekoliko puta odlaže povratak na teren. Početkom marta propustio je turnir iz serije 500 u Akapulku na kom je ranijih godina redovno nastupao. Izgledalo je u jednom trenutku da bi mogao da zaigra na američkoj turneji, ali je odlučio da žrtvuje početak sezone na betonu i učečća u Indijan Velsu i Majamiju, kako bi bio spreman upravo za Monte Karlo.

Glasine da Nadal neće nastupiti u Kneževini dodatno je podgrejala i izjava Davida Ferera, direktora turnira u Barseloni, koji je pre samo nekoliko dana naglasio da Nadal trenira dobrim intenzitetom, ali da još uvek nija sigurno njegovo učešće u Monte Karlu. Ferer, nekada svetski broj 3 tom prilikom je rekao da će nadal sigurno učestvovati u Barselon , pa ostaje da se vidi da li će Španac igrati na turniru u Kataloniji koji je osvajao 12 puta i time napraviti uvod za masterse u Madridu i Rimu. Sve u sklopu konačnog cilja: Postizanja najvišeg stepena forme za Rolan Garos, čiji je početak zakazan za 28. maj.

Sa druge strane, Alkaras koji je porazom od Janika Sinera u polufinalu Majamija ostao bez vodećeg mesta na ATP listi, odlučio je da nakon dva iscrpna meseca u kojima je učestvovao na čak četiri turnira (Buenos Ajres, Rio De Žaneiro, Indijan Vels, Majami) uzme predah pred masters u Madridu na kom brani titulu i novih hiljadu ATP poena. Najmlađeg broja jedan u istoriji muškog tenisa izostanak iz Monte Karla neće koštati gotovo nikakvog gubitka poena, jer je prošle sezone na ovom turniru stigao tek do drugog kola, za šta sleduje samo deset ATP poena.

„Posle dva meseca u inostranstvu sam konačno srećan što se vraćam kući, ali sam tužan jer sam poslednji meč u Majamiju završio sa fizičkom nelagodnošću. Nakon što sam danas posetio svog doktora u Mursiji i bio na procenjivanju, neću moći da idem u Monte Karlo. Imam posttraumatski artritis u levoj ruci i mišićnu nelagodnost u kičmi, potreban mi je odmor.“ napisao je na Alkaras.

Ukupno gledano, biće to četvrti veliki turnir na kom Alkaras neće učestvovati u poslednjih šest meseci pošto je propuštao pariski i završni master i Australijan Open. Ostaje pitanje, da li je ovaj podatak danak jurnjavi za prvim mestom ATP liste i učečću na raznim manjim turnirima tokom 2022. godine?


tagovi

Rafael NadalKarlos Alkarasmonte karlo masters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara