Andrej Rubljov (Reuters)
Andrej Rubljov (Reuters)

Rubljov na dva koraka do ranga karijere i druge masters titule

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 18:33

Rus srušio Uga Umbera i zakazao polufinale u Šangaju sa Grigorom Dimitrovim

Četvorica tenisera ostala su na ovogodišnjem mastersu u Šangaju - sa jedne strane Hubert Hurkač i Sebastijan Korda boriće se za finale pretposlednjeg mastersa u sezoni, dok će drugi polufinalni par činiti Grigor Dimitrov i Andrej Rubljev.

Bugarin i Rus su tokom današnjeg dana zakazali međusobni duel, Dimitrov savladavši Ćileanca Nikolasa Đarija sa 2:0 (7:6, 6:4), Rubljov preskočivši Francuza Uga Umbera sa 2:0 (6:2, 6:3). I obojica će u sedmom međusobnom okrašju imati i te kako za šta da se bore.

Izabrane vesti

Do 2023. godine drugi reket Rusije nije znao kako se osvaja masters titula. Led je probio u Monte Karlu, a sada se nalazi na dva koraka do drugog pehara sa ATP1000 turnira. Pritom, potencijalni plasman u finale, a nakon toga i slavlje u finalnom meču, Rubljovu bi garantovali skok na četvrto mesto ATP liste na kojem nikada nije bio.

Dimitrov je nakon velikog skalpa Karlosa Alkarasa protiv Đarija pokazao da je spreman za izazov zvani Rubljev. Katapultirao je Čileanca sa turnira besprekornim servisima i perfektnim odnosom vinera i neiznuđenih grešaka. Osvojio je Bugarin 38 od 42 poena kada bi ubacio prvi servis, na 19 neodbranjivih udaraca poklonio samo tri poena rivalu. Rubljov je takođe sveo nivo grešaka na minimum i autoritativno, izgubivši samo pet gemova, ispratio Umbera iz Kine.

Dimitrov u 33. godini života ponovo liči na onog startog Grišu, svojevremeno trećeg tenisera planete. Juri Bugarin prvu titulu od 2017. godine i najbolji renking posle pet godina, odnosno povratak među 15 na svetu.





tagovi

ATP ŠangajMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara