Viktor Troicki (©Reuters)
Viktor Troicki (©Reuters)

Troicki: Zimonjić je znao za smenu, iznenađen sam njegovim pismom

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.20. | 23:31

„Prvi sam ga obavestio o dogovoru igrača“, tvrdi Viktor

Afera koja se pojavila pravo niotkud. Viktor Troicki je postao novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije na inicijativu igrača, a Nenad Zimonjić je poručio da je šokiran ovim potezom i da o njemu nije znao ništa.

Sve je to veliko iznenađenje za širu javnost, jer se oduvek verovalo da vlada savršena atmosfera i pravo drugarstvo među najboljim srpskim teniserima.

Izabrane vesti

Ipak, posle Zimonjićevog stava javio se i Troicki i rekao kako reči smenjenog selektora nisu istinite.

Nije se to dugo krčkalo, dogovor je bio između igrača da se dogodi smena. Igrači su me podržali, dogovorili se, a kada sam to saznao, javio sam odmah bivšem selektoru Zimonjiću da postoji mogućnost da se kandidujem, tako da je to čuo od mene direktno. Kasnije smo se svi sastali sa njim i obrazložili mu zašto igrači žele smenu i zašto se sve ovo dešava“, rekao je Troicki, a prenosi Kurir.

I pored svega toga, nastala je afera o kojoj pišu i inostrani sportski mediji.

Ja sam iznenađen njegovim pismom. Obavestio sam ga prvi i sve mu je na vreme rečeno od strane igrača. Znao je sve. Zahvalio bih se Upravnom odboru Teniskog saveza Srbije koji je podržao moju kandidaturu i izabrao me za selektora. Meni je ovo izazov, uvek sam davao sve od sebe u reprezentaciji. Uvek sam igrao najbolje za Srbiju, nadam se da će tako biti i dalje“, poručio je Viktor Troicki.

Reprezentacija Srbije bi trebalo da na početku nove sezone brani titulu na ATP kupu u Melburnu, ali je pitanje da li će igrati na tom takmičenju ovog puta zbog svog haosa u organizaciji zbog korone.


tagovi

Teniska reprezentacija SrbijeDejvis kupNenad ZimonjićViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara