Hamilton i Ferstapen (Reuters)
Hamilton i Ferstapen (Reuters)

Ferstapen posle incidenta: Iz bolnice gledam slavlje Hamiltona, to je nepoštovanje, to nije sportski

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.07.21. | 21:16

Zagremeo je na tviteru Maks Verstapen i kaznu od deset sekundi za Hamiltona nazavao nepravednom

Luis Hamilton je triumfovao u domovini na Velikoj nagradi Velike Britanije, ali vrlo lako može da se polemiše o njegovoj pobedi u Silverstonu nakon incidenta sa glavnim rivalom Maksom Ferstapenom. Hamilton je u nameri da obiđe Holanđanina svojim prednjim levim tokčkom pogodio nzadnji desni pneumatim rivalovog bolida koji je sekund kasnije završio u bankini, a Verstapen ne bolničkim ispitivanjima.

Trka je prekinuta, a oko pola sata kasnije usledila je kazna od deset sekundi za Hamiltona, koji je uprkos tome uspeo da završi na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Nije izostala reakcija vidno iznerviranog holandskog vozača.

Izabrane vesti

"Drago mi je da sam dobro. Razočaran sam što sam na onakav način izbačen sa trke. Kazna koja je izrečena nam ne pomaže i nije pravedna posle opasnog poteza koji je Luis izveo. Činjenica da sam iz bolnice gledao slavlje Hamiltona je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje", zaključio je Ferstapen na svom tviter profilu.

Ferstapen je i dalje vodeći u generalnom plasmanu sa 185 bodova, a Hamilton mu je posle današnje pobde prišao na osam poena zaostatka.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara