""
""

AZ jedva izdržao posle dva dana igranja, komičnog gola i crvenog kartona u 100. sekundi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.08.13. | 13:05

Prvi meč je prekinut zbog manjeg požara na stadionu

Trnovit je put AZ Alkmar imao do grupne faze Lige Evrope, ali je nekako uspeo! Posle dva dana igranja Holanđani su uspeli da izađu na kraj sa grčkim Atromitosom, koji je imao veliku šansu da napravi ogroman preokret, ali je nije iskoristio – 2:0.

Utakmica je počela krajnje kontroverznom odlukom sudije, koji je posle samo 100 sekundi igre pokazao direktan crveni karton Markusu Henriksenu, fudbaleru AZ, koji je ostao krajnje šokiran. Procenite sami da li je ovaj start bio za crveni karton.

Izabrane vesti


U nastavku utakmice Atromitos je zagospodario terenom, a već posle 20 minuta igre gosti su imali prvu ogromnu priliku da dođu do prvog pogotka. Ipak, iskusni centarfor Dimitris Papadopulos nije uspeo da realizuje jedanaesterac, pa je AZ do kraja prvih 45 minuta imao prednost od 3:1 iz prve utakmice.

U drugom poluvremenu stvari su krenule mnogo bolje po grčki klub. Papadopulos je uspeo da iskoristi jednu vrlo smešnu situaciju i šut Tanasisa Karagunisa, odnosno odbijanje lopte od prečke, koje izazvalo opštu konfuziju, smesti u mrežu  i vrati neizvesnost u meč. Ipak, određeni tehnički problemi i manji požar na stadionu prekinuo je meč, koji je nastavljen u petak od 11 časova.

Karagunis je u 75. minutu uvećao prednost na 2:0, što je uteralo strah u kosti domaćih fudbalera, koji su do kraja ipak uspeli da odole naletima rivala i obezbede plasman u grupnu fazu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

AtromitosAZ AlkmarEvropaHolandijaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara