"Roben slavi gol za 2:0"
"Roben slavi gol za 2:0"

Bajernova mašina za mlevenje mesa za 50 minuta progutala Vukove! Olić jubilej ukrasio majstorijom, nestvaran promašaj Volfsburga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.08.14. | 22:41

Ekipa Pepa Gvardiole posle dosta mučenja pobednički počela 52. izdanje Bundeslige (2:1)

Roben slavi gol za 2:0Očekivala se šetnja do prvenca, a ispostavilo se da je bio hod po trnju. Šampion se pošteno namučio i oznoijo, ali na kraju, ipak, uzeo ono što je i planirao. Bajern je na startu 52. izdanja Bundeslige prema očekivanjima razoružao Volfsburg 2:1 (1:0), međutim, nije blistao i daleko od toga da je izdanjem na premijeri nove sezone uterao strah u kosti rivalima.

Jer, iako je imao sigurnih 2:0 početkom drugog poluvremena, gigant iz Bavarske je upravo taj deo utakmice odigrao lošije i malo je nedostajalo da Vukovi odnesu deo plena sa Alijanc arene. Ovako, sva tri boda na konto ekipe Pepa Gvardiole upisao je Arjen Roben, asistent za prvi i strelac drugog pogotka, kojim je slomljen otpor žilavih gostiju.

Izabrane vesti

U meču u kome je Robert Levandovski debitobao za Bajern u ligaškim mečevima, a Gvardiola predstavio trećeg najmllađeg debitanta u istoriji Bajerna Đanluku Gaudina (17 godina, devet meseci 11 dana) i ukazao šansu Holgeru Badštuberu posle 629 dana pauze zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata, prvak Nemačke je diktirao tempo u prvom delu i zasluženo stigao do vođstva posle akcije Robena i Milera.

Holanđanin je početkom drugog dela potvrdio da je sjajnu formu sa Mundijala preneo na prvenstvene izazove i u tom trenutku Bajern kao da je namerno stao. Tu ležernost domaćina, koji je igrao sa trojicom odbrambenih igrača, kaznio je fantastičnim pogotkom Ivica Olić. Hrvat je na taj način ukrasio jubilarni 200. meč u Bundesligi, ali nije imao razloga za previše zadovoljstva, jer njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste i prilike koje je teže promašiti nego pretvoriti u gol.

Jednu takvu 12 minuta pre kraja u pogodak je morao da pretvori Belgijanac Bernand Malanda Ađe, čiji je prvi udarac posle odbrane Nojera završio na prečki, a kad mu se lopta odbila uspeo je da šutira sa pola metara pored stative. Nečuveno!

Doduše, pobeda Bajerna mogla je da bude ubedljivija, da je sudija Zvajer priznao potuno regularan gol Sebastijana Rodea, novajlije iz Anjtrahta.

BUNDESLIGA – PRVO KOLO

Petak:

Bajern Minhen – Volfsburg 2:1 (1:0)
/Miler 37, Roben 47 – Olić 52/

Subota:

15.30 Haofenhajm – Augsburg
15.30 Hanover – Šalke
15.30 Herta – Verder
15.30 Ajntraht Frankfurt – Frajburg
15.30 Keln – Hamburger
18.30 Borusija Dortmund – Leverkuzen

Nedelja:

15.30 Paderborn – Majnc
17.30 Menhengladbah - Štutgart

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaNemackaVolfsburgVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara