""
""

Copy Ibra - paste Aguero! Siti držao čas na temu: Kako se uzimaju bodovi na teškom gostovanju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.16. | 15:26

Sitijeva druga pobeda ove sezone - 4:1

Kako Zlatan Ibrahimović, tako Serhio Aguero. Po tri komada. Ako se po jutru dan poznaje, izgleda da ove godine imati paklenu trku dvojice ubojitih golgetera za vrh liste strelaca, ali i oba kluba iz Mančestera za titulu. Posle sigurne pobede Junajteda nad Sautemptonom, Siti je odgovorio ubedljivom igrom i rutinski dobio Stouk sa 4:1 (1:0), čime su prebrinuli prvo neugodno gostovanje u sezoni. 

Izabrane vesti

Bila je to utakmica u kojoj je bum-bum Aguero načeo, a Nolito istom merom i s prva dva premijerligaška dokrajčio motivisani tim Marka Hjuza. Čiji su se napori bez povređenog Šaćirija, pa i Batlenda, Džonsona, Afelaja i Ajrlenda završili tako što su uspeli samo da okrznu Pepovu mašineriju hicem sa bele tačke. Bilo je to premalo da bi se napravilo nešto veliko. 

Da Aguero zaista voli mečeve protiv Stouka govori podatak da je sa nova dva gola stigao do brojke od sedam pogodaka u sedam ligaških susreta. A upravo su njegovi hici naterali Poterse dapadnu na kolena. Zato i jeste najbolji strelac Premijer lige u kalendarskoj godini (18 golova u 19 mečeva), zato i jeste jedan od glavnih kandidata za novu laskavu titulu najboljeg golgetera engleskog prvenstva. 

Sve je počelo u 26. minutu, kada je Rajan Šoukros grubo povukao Nikolasa Otamendija i skrivio penal. Uprkos tome što je dva puta bio neprecizan sa kreča nedavno protiv Steaue, Aguero se nije libio da ponovo uzme odgovornost i napravi prvi potez. To je i udario, sigurno, jasno, odlučno.

Nisu stigli pošteno ni da se oporave od šoka zbog jedananesterca, a Siti je već imao dva gola prednosti. Loptu je uzeo Kevin De Brujne, poslao upotrebljivu loptu iz slobodnog udarca, a iako je bio među najnižima na terenu, Aguero je ponovo bio strelac i to glavo. U 37. minutu.

Početak drugog dela doneo je neobjašnjivo loš potez Sterlinga i penal koji je Stouku poslužio samo kao slaba uteha. Strelac je bio Bojan Krkić.

Mada je rezultat bio prepolovljen, osećalo se da Siti može mnogo bolje i više. Držali su sve konce u svojim rukama i diktirali su tempo igre. Zato je finiš meča opet pripao Građanima.

Prvo je Nolito iskoristio Iheanačovu asistenciju i rešio pitanje pobednika u 86. minutu, da bi u poslednjim sekundama postavio konačnih 4:1 i stavio tačku.

PREMIJER LIFA ENGLESKE, DRUGO KOLO

Petak:

Mančester junajted – Sautempton 2:0 (1:0)
/Ibrahimović 36, 52/

Subota:

Stouk – Mančester Siti 1:4 (0:2)
/Aguero 26, 37, Nolito 86, 90+5/

16.00 Svonsi – Hal
16.00 Totenhem – Kristal Palas
16.00 Votford – Čelsi
16.00 Vest Bromvič Albion – Everton
16.00 Barnli – Liverpul
18.30 Lester – Arsenal

Nedelja:

14.30 Sanderlend – Midlzbro
17.00 Vest Hem – Bormut

(FOTO: Action Images)


tagovi

StoukSerhio AgueroPremijer ligaMančester SitiEvropaEngleskaBojan Krkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara