"Ponovo na nivou: Stef Kari"
"Ponovo na nivou: Stef Kari"

Dominacija Ratnika u pravom svetlu: Tompson i Kari izudarali Blejzerse i overili finale Zapada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.16. | 08:30

Toronto savladao Majami sa 99:91 i stigao nadomak prvog finala Istoka u istoriji

Ponovo na nivou: Stef Kari

Golden Stejt Voriorsi su se drugu sezonu uzastopno plasirali u finale Zapadne konferencije pobedom nad Portlandom od 125:121 za konačnih 4:1 u seriji. Klej Tompson je bio najefikasniji, postigao je 33 poena (šest trojki), dok je Stef Kari ubacio 29, od čega je verovatno najznačajnija bila pobednička trojka 25 sekundi pre kraja meča.

Izabrane vesti

Dan nakon što je postao prvi jednoglasno proglašeni MVP u istoriji NBA lige, sjajni Stef je zabeležio i 11 asistencija, a noćas je i prvi put nastupio kao starter posle pauze zbog povrede kolena. Drejmond Grin, koji je povredio levi članak tokom poslednje četvrtine, ubacio je 13 poena, a imao je 11 skokova i šest asistencija koje su omogućile Voriorsima da zabeleže trijumf u petoj utakmici.

Kod Portlanda standardno dobar je bio Damijan Lilard koji je ubacio 28 poena, dok je Si Džej Mekolum postigao 27.

Toronto je rešio u svoju koristi petu utakmicu u seriji sa Majamijem (99:91) posle čega je poveo sa 3:2. Demar Derozan i Kajl Lori koji se nisu videli u prethodnoj utakmici noćas su bili nezaustavljivi. Izrešetali su mrežicu Vreline, a posebno se istakao Derozan koji je postigao lični rekord u plej-ofu i ubacio 34 poena. Lori je postigao 25 koševa, a istakao se i Bismak Bijombo sa 10.

Na drugoj strani samo je Dvejn Vejd zaslužio prelaznu ocenu, jer je postigao 20 poena, dok su Dragić i Ričardson ubacili po 13. Reptorsi će imati priliku da na Floridi u subotu ujutru overe trijumf u seriji i plasiraju se prvi put u istoriji franšize u finale Istoka.

NBA REZULTATI

Toronto - Majami 99:91 - Reptorsi vode 3:2 u seriji
/Derozan 34 - Vejd 20/

Golden Stejt - Portland 125:121 - Voriorsi dobili seriju sa 4:1 
/Tompson 33 - Lilard 28/ 

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Stef KariSi Džej MekolumNBA ligaMajami HitDvejn Vejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara