""
""

Frka, drama, košmar: Partizanovo samoubistvo iz nehata (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.16. | 22:40

Džikićev tim izgubio dobijenu utakmicu

Ove sezone Partizan iznova pronalazi načine kako da sebi zakomplikuje život i pomeri granice termina “neizvesna završnica”. Večeras su crno-beli izgubili od Dinamo Sasarija sa 87:88 posle produžetaka u sedmom kolu E grupe FIBA Lige šampiona.

Izabrane vesti

Ekipi Aleksandra Džikića to je bio četvrti poraz u ovom takmičenju, a treći zaredom. Crno-beli su u poslednjoj četvrtini regularnog dela prosuli sve kvalitetno što su uradili u prvih 30 minuta.

Sada ih čeka mukotrpna borba za mesto koje vodi u nokaut fazu, a u sledećem kolu dočekuju nemački Ludvigzburg koji je nanizao četiri pobede i večeras naneo prvi poraz Bešiktašu. Košarkaši Sasarija su večeras predvođeni Karterom i Stipčevićem imali mnogo više živaca, ali i sreće, mada je publika bila kivna i na pojedine sudijske odluke.

Imao je Partizan napad šansu za drugi produžetak, ali Vil Hečer nije uspeo da iskoristi sva tri slobodna bacanja četiri sekunda pre kraja. Pogodio je dva od tri penala. Ni Ratkovica nije prošao ništa bolje sa trojkom u poslednjem napadu koja je završila na obruču.

Prethodno je Džoš Karter, ispostaviće se, pogodio trojku koja je donela gostima prednost 87:85 i trasirala im put ka velikom i važnom trijumfu.

Večeras su tragičari bili Vil Hečer, pa onda i Branislav Ratkovica. Prvi jer je pogodio jedno od dva bacanja 14 sekundi pre kraja, a drugi jer je napravio faul za dva plus jedan Gabrijela Olasenija sedam desetinki pre isteka vremena. Srećom po crno-bele ovaj je promašio i meč je otišao u produžetak.

Činilo se da bi meč mogao da bude odlučen kada je Veličkovićevim poenima Partizan otišao na plus osam (75:68) na tri i po minuta pre kraja. Međutim, posle toga su crno-beli sa nekoliko brzopletih odluka vratila Italijane u utakmicu. A 28 sekundi pre kraja Džoš Karter je imao tri slobodna bacanja za izjednačenje pri rezultatu 78:75.

Kao i prošlog vikenda protiv Mege, crno-beli su i večeras uspavano počeli utakmicu. Dozvolili su italijanskoj ekipi da u ranoj fazi utakmice postiže koševe bez gotovo ikakvog otpora u odbrani. Za pet minuta Sasari je dao 15 poena, a u tim trenucima su dominirali Tau Lideka i Džoš Karter. Tako su gosti prilično lako došli do čak devet poena prednosti (13:20).

Kod crno-belih je bila prisutna i nervoza, mada je, malo po malo, kako je vreme odmicalo, igra ipak dobila neke obrise. Prvo je Stefan Birčević vukao ekipu, a ulaskom Vanje Marinkovića crno-beli su uspeli da stignu goste.

Partizan je poprilično zategao igru u odbrani u drugoj četvrtini, gosti su imali mnogo problema da pronađu put do koša. Pored toga, košarkaši srpskog kluba su bili znatno bolji u skoku. Pokupili su više ničijih lopti, a kada se razigrao i Branislav Ratkovica crno-beli su konačno otišli u plus. Kao diskretni heroj u završnici prvog poluvremena iskočio je centar Miloš Koprivica.

I logično, kada su se kockice tako poklopile, probudila se i publika u Pioniru, a Partizan je stigao do 14 poena prednosti u 18. minutu (44:30). Ono što je posebno važno za Džikićevu ekipu je da je do preokreta došla bez pomoći Novice Veličkovića. Kapiten crno-belih zapravo je celo prvo poluvreme presedeo na klupi, kao i Stefan Pot koji se posle nekog vremena opet našao u protokolu.

Sasari je u drugom poluvremenu izašao na teren sa namerom da se bori mnogo više i takav pristup na kraju mu je doneo rezultat. Razigrao se hrvatski plejmejker Rok Stipčević, Partizanova odbrana je baš popustili, Italijani su prišli na minus jedan (63:62) i ponovo smo dobili neizvesnu utakmicu.


PARTIZAN​ - DINAMO SASARI 87:88 (79:79)
(19:23, 27:15, 17:22, 16:19, 8:9)

Hala: “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Cmikevič, Manos, Difala

PARTIZAN: Robinson 2 (7 as), Ratkovica 13, Vrabac 4, Marinković 8, Veličković 9 (6 sk), Birčević 10, Koprivica 4, Andrić 6 (6 sk), Hečer 23, Pot, Karahodžić 2, Luković 6.

SASARI: Džonson Odom 1, Lejsi 12 (8 sk, 7 as), Deveki 4, Derkol, Saketi 6, Lideka 10, Savanović 7, Karter 21, Stipčević 14, Olaseni 13, Ebeling, Monaldi 


(FOTO: Star sport)


tagovi

Branislav RatkovicaEvroligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara