Stojković na EP bez Grujića, Lazovića, Joveljića, Đuričića, Svilara, Terzića...

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 14:09

Ko je sve otpao sa spiska putnika za Nemačku

Presekao je Dragan Stojković, početni najširi spisak reprezentacije Srbije koji je poslao UEFA, na kojem je bilo 55 imena, skratio je za 20. I danas objavio širu listu igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, a na kojoj je 35 fudbalera.

Iznenađenja ima, pre svega se to odnosi na veliki broj igrača iz Mozzart Bet Superlige. Ali, ima i igrača koji su bili redovno pozivani u prethodnom periodu, a koji su ostali bez mesta u avionu za Nemačku.

Izabrane vesti

Na spisku nema Darka Lazovića, krilno beka Verone, koji jeste tokom kvalifikacija čas bio pozivan, a čas ga nije bilo. Sa Evropskog prvenstva izostaće Marko Grujić, vezista Porta, koji je ove sezone skupio svega nešto više od 700 minuta na terenu i to ga je koštalo mesta u reprezentaciji.

Uroš Račić je odigrao dve utakmice u kvalifikacijama, imao je dobru sezonu u Seriji A, odigrao 20 utakmica za Sasuolo, ali selektor Stojković je procenio da to nije dovoljno da bi išao na EP.

Možda je najveće iznenađenje što je sa spiska putnika otpao vezista Panatinaikosa Filip Đuričić. Godinama je redovan deo reprezentacije Srbije, odigrao je tri meča tokom kvalifikacija, ali Stojković ga ne vidi u avionu za Nemačku.

Golovi u MLS ligi ipak nisu bili dovoljno dobra preporuka Dejanu Joveljiću da dobije mesto na širem spisku gde je 35 igrača. Tokom kvalifikacija jedan nastup, ali nedovoljan za put na EP, upisao je i napadač Bazela Đorđe Jovanović.

Igrao je i Aleksa Terzić tokom borbe za EP, bio starter u Budimpešti, ali… Prednost uz levu aut liniju dobili su ovog puta neki drugi igrači.

Neće put Nemačke krenuti ni Erhan Mašović, štoper Bohuma, koji je takođe čas bio, čas nije bio pozivan.

Desni bek Milan Gajić je dobio priliku za dokazivanje na prijateljskoj utakmici u Moskvi, no crveni karton u 20. minutu mu je očigledno presudio kada je konkurencija za Evropsko prvenstvo u pitanju.

Na šampionat neće ići ni Mile Svilar, iako se našao na najširem spisku od 55 igrača. Njegov povratak u reprezentaciju se očekuje najesen, kada krene Liga nacija. A, u konkurenciji nema ni čuvara mreže Kaljarija Borisa Radunovića, koji je nekoliko puta bio pozivan tokom ove godine.

Mladi krilni napadač Verone Stefan Mitrović je isto jedan od onih koji su dobijali pozive u prethodnom periodu, ali još traži svoje mesto pod suncem u Seriji A.


tagovi

Dragan Stojković PiksiMarko GrujićDarko LazovićFilip ĐuričićAleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara