Piksijeva promena kursa: Od nedovoljnog kvaliteta do osmorice iz Mozzart Bet Superlige na spisku

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 14:25

Mesta za igrače Zvezde, Partizana, TSC-a, Radničkog 1923 i Vojvodine

Sve se nekako promenilo od prijateljske utakmice SAD – Srbija u Los Anđelesu pre godinu i po dana, kada su momci mahom iz domaćeg prvenstva odigrali sjajnu utakmicu, upisali pobedu (2:1) i oduševili selektora Dragana Stojkovića.

Stateg Orlova je od tog dana počeo da menja pogled na domaće prvenstvo. I došlo se od teze kako nema u Superligi dovoljno dobrih igrača za A tim, što je govorio kada je postao selektor, da danas na širem spisku putnika za Evropsko prvenstvo osvanu osmorica igrača iz Crvene zvezde, Partizana, TSC-a, Radničkog 1923 i Vojvodine!

Izabrane vesti

Poziv su dobili Aleksandar Jovanović i Samed Baždar (Partizan), Srđan Mijailović i Uroš Spajić (Crvena zvezda), Nemanja Stojić i Aleksandar Ćirković (TSC), Mihailo Ivanović (Vojvodina) i Matija Gluščević (Radnički 1923).

Ni do toga nije došlo slučajno. Primetno je bilo u poslednjih godinu dana je Stojković sve češće na utakmicama domaće lige. Kako i treba da bude. Tako je selektor pored večitog derbija gledao i duele Čukarički – Partizan (dva puta), Radnički Kragujevac – Vojvodina, Vojvodina – Čukarički, Partizan – Napredak…

Još u martu Piksi je otkrio, kada je poslao debitantski poziv napadaču Partizana Samedu Baždaru i povratničku kartu Srđanu Mijailoviću, vezisti Zvezde, da ima i drugih fudbalera iz lige koji su mu na oku.

“Samed Baždar je počeo da igra dobro, postiže golove, poziv mu je nagrada za pokazano u šampionatu i očekujem da debituje u Moskvi. Na ozbiljnom radaru su Uroš Sremčević, iako ne vidim da nešto igra za Zvezdu, ali to ne umanjuje mišljenje kreirano ranije, talentovan je Matija Gluščević iz kragujevačkog Radničkog, sviđaju mi se njegov korak i brzina. Tu su Igor Miladinović i Mihajlo Cvetković iz Čukaričkog. Svi oni su za budućnost, vodimo o njima računa“, rekao je tada Piksi.

A, pre neki dan nakon utakmice Radnički – Vojvodina u Kragujevcu, selektor je pohvalio mladog vezistu domaćeg sastava Milana Aleksića.

“Aleksić ima samo 18 godina a video sam jedan prijem lopte kao Mesi. To je nešto što ne može svako. Fenomenalna kontrola lopte, pregled, pas… On je već u našim mlađim selekcijama i budućnost radi za njega. Pitanje je dana kada će debitovati za A tim. To je moja prognoza”, istakao je Stojković.

Da li će se neko od ove osmorice momaka naći u avionu za Nemačku, to će se videti kada dođe vreme za početak priprema i skraćenje spiska za devet imena. Ali, u svakom slučaju dobili su ogromnu injekciju samopouzdanja i oni i svi ostali u domaćem prvenstvu. Priznanje je i za Mozzart Bet Superligu, da koliko god je kritikovali i potcenjivali, u njoj se i dalje rađaju neki novi talenti vredni poziva u reprezentaciju Srbije.


tagovi

Dragan Stojković PiksiSamed BaždarSrđan MijailovićAleksandar ĆirkovićMatija Gluščević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara