""
""

Hičkok na Bosforu! Nanali oborio Kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.16. | 20:38

Amerikanac je pogodio prvo od dva slobodna bacanja na 1,7 sekundi pre kraja utakmice, a potom je namerno promašio u drugom pokušaju. Veliko slavlje na tribinama je moglo da počne

Triler na Bosforu, a na kraju slavi Fenerbahče. Ekipa Željka Obradovića je u derbiju 10. kola Evrolige uz mnogo muke pobedila madridski Real sa 78:77, a uloga junak večeras pripala je Džejms Nanaliju.

Izabrane vesti

Amerikanac je pogodio prvo od dva slobodna bacanja na 1,7 sekundi pre kraja utakmice, a potom je namerno promašio u drugom pokušaju. Veliko slavlje na tribinama je moglo da počne pošto je Realov pokušaj preko celog terena bio osuđen na propast. 

A Real je prethodno imao napad za pobedu. Ovaj put, što je retkost, Sehio Ljulj nije pogodio odlučujući  šut, a još će se pričati o faulu koji je posle toga dosuđen Džejsiju Kerolu.

Ekipi Fenerbahčea ovo je bila sedma pobeda u elitnom takmičenju, dok je Real doživeo treći neuspeh. Sada ova dva tima dele drugo mesto na tabeli iza neprikosnovenog lidera, CSKA.

Rezultatska klackalica obeležila je ovaj meč praktično tokom svih 40 minuta. Prvi je potegao Fenerbahče i u završnici prve četvrtine došao do sedam poena prednosti. A onda se Real vraćao pa ponovo tonuo. I tako sve do same završnice.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nanali sa 18 poena, Ekpe Judo dodao je 14, Nikola Kalinić ubacio je 10, a Jan Veseli 11 poena. Entoni Rendolf predvodio je Real sa 16 poena i bez promašaja iz igre (2/2 za dva i 3/3 za tri), dok je Lulj dao 14 poena.

 

 

Evroliga, 10. kolo:

Četvrtak:
Uniks - Armani 100:79
/Lengford 25 - Meklin 16/

Fenerbahče - Real Madrid 78:77
/Nanali 18 - Rendolf 16/

20.00 Bamberg - CSKA Moskva
20.05 Makabi - Efes

Petak:
18.00 Darušafaka - Olimpijakos
19.00 Crvena zvezda - Žalgiris
21.00 Barselona - Panatinaikos
21.00 Baskonija - Galatasaraj 

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Džejms NunaliEkpe JudoEntoni RendolfEvroligaFenerbahčeJan VeseliNikola KalinićReal MadridSerhio LjuljŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara