Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Al Ahli napada titulu sa 10. mesta, Berkane brani treću poziciju, Sekukune napada Pajratse

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 09:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

AL AHLI - AL ITIHAD, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Izabrane vesti

Al Ahli je pokazao dobru igru i ima pristojne rezultate ove sezone, izgubivši samo dva meča. Al Ahli je do sada u šampionatu Egipta ostvario osam pobeda i trenutno je na 10. mestu na tabeli sa 14 bodova manje od lidera Piramidisa, ali ima pet utakmica manje od njega. U prošlom kolu ekipa je savladala El Gunu sa 3:0, a ranije je pobedila Ismaili sa 2:1. Al Itihad iz Aleksandrije je ostvario osam pobeda ove sezone u 20 odigranih mečeva. U prošlom kolu ekipa je završila seriju od četiri mečeva bez slavlja, savladavši Baladijat sa 2:1.

SUPERSPORT - SEKUKUNE JUNAJTED, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Supersport Junajted je na šestoj poziciji prvenstva Južne Afrike sa 38 bodova, na osam poena daleko od trećeplasiranog Orlando Pajratsa koji trenutno zauzima mesto u Kupu Konfederacije. Supersport je slavio u poslednjem kolu sa 1:0 nad Rojal AM-om, prekinuvši post na 10 mečeva. Sekukune je odigrao nerešeno bez golova protiv TS Galaksija u svom poslednjem meču u ligi, a sa 40 bodova je četvrtoplasiran i zaostaje šest poena za mestom koje vodi na međunarodnu scenu.

BERKANE - MAGREB TETUAN, 21.00

(Fudbal, Maroko 1)

Bliži se kraj u Maroku i veliku borbi za titulu vode FAR Rabat i Radža Kazablanka. Za to vreme trećeplasirani Berkane brani svoju poziciju koja garantuje izlazak na internacionalnu scenu. Sakupio je 43 bodova i ima dva više od najbližeg pratioca Vidada, ali uz dva duela manje. Jedan igra večeras kod kuće sa Magrebom, posle niza od pet ligaških duela bez poraza i tri vezane pobede. Magreb Tetuan je na devetoj poziciji sa 34 boda, 10 koraka ispred opasne zone i bezbrižan je u nastavku kampanje. Tim je vezao dva remija u ligi.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara