""
""

Iz grčke štampe: Solun treperi, udariće brat na brata (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.17. | 13:55

Veliki medijski prostor ostavljen je za duel PAOK-a i Partizana na startu plej-ofa Lige šampiona

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Soluna)

Izabrane vesti

Udariće brat na brata!

To je poruka koja se ovog jutra promalja nebom iznad prelepog Soluna, samo nekoliko sati uoči prvog duela plej-ofa FIBA Lige šampiona između PAOK-a i Partizana (20.00, TV Arena sport).

Braća? Možda, ali ne na terenu! Partizanov solunski front

Mada je u gradu uobličenom brojnim istorijskim dešavanjima situacija prilično mirna, grčki mediji posvetili su ogroman prostor predstojećem okršaju „crno-bele braće“. U prvi plan ističu se prijateljski odnosi dva kluba, uz poseban osvrt da je Partiizan jedan od najtrofejnijih klubova u ovom delu Evrope. 

Uspavani Dvoglavi orao sa severa

Dnevni list Arena pres je za ovu priliku odvojio čak dve strane. Jednu je posvetio razgovoru sa trenerom Parnog valjka Aleksandrom Džikićem, dok na drugoj dominira naslov - „Crno-beli prolaze dalje“.

Dnevnik Lajv sport piše da PAOK pred okršaj s Partizanom oseća ogromno samopouzdanje nakon važnog trijumfa u derbiju nad Arisom. 

Na naslovnoj strani Metro sporta stoji veliki naslov - „Braća pre i posle utakmice“, a u daljem tekstu navodi se da se u domu solunskih crno-belih očekuje i prisustvo oko 500 pristalica Partizana.

Kao prvu zvezdu srpskog vicešampiona lokalne novine ističu upravo Vila Hečera, koji je prošle sezone nosio dres PAOK-a. Za analizu američkog plejmejkera, kao i najavu cele utakmice takođe je izdvojeno dve strane. 

Na kraju list Sportdej u prvi plan stavlja da PAOK mora da obezbedi dobar rezultat u prvoj utakmici, kako bi mogao da se nada ukupnom trijumfu iz dvomeča sa velikim prijateljima.
„Vreme je da se prođe dalje“, naslov je koji dominira naslovnicom pomenutog lista.

 

Takođe, dosta se piše i o Arisovoj pobedi nad Strazburom na startu eliminacione faze Lige šampiona, gde je u prvom planu nekadašnji kapiten Crvene zvezde, a sada košarkaš Arisa, Tadija Dragićević

PIŠE: Marko Protić

(FOTO: MOZZART Sport / Marko Protić)


tagovi

FK PartizanPAOK SolunJadranska ligaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara