""
""

Jasikevičijus oštro: Igrati u Fibinim takmičenjima znači vratiti se 20 godina unazad!

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.04.16. | 09:55

Jake reči košarkaške legende i sadašnjeg trenera Žalgirisa

Još košarkaškom Evropom odjekuje vest da je Košarkaški savez Litvanije suspendovao Lijetuvos Ritas zbog namera kluba iz Viljnusa da učestvuje u Evrokupu naredne sezone. Ritas se žestoko oglušio o naredbe Saveza, ali donekle ima podršku iz Žalgirisa. Trener litvanskog šampiona i igračka legenda Šarunas Jasikevičijus uputio je oštre reči na račun Fibe, uz obrazloženje zašto je bolje igrati u Evroligi i Evrokupu.
„Fiba je pre mnogo godina imala priliku da napreduje i podigne klupsko takmičenje na najviši nivo. Ali ono što su oni uradili jeste da se uopšte nisu bavili istim. Tek uspostavljanjem Evrolige stvari su počele da se menjaju nabolje u evropskoj košarci. Kako Fiba može da priča o košarkaškim principima kada prodaju specijalne pozivnice na najgluplje načine“, rekao je Jasikevičijus za litvanski 15min.lt.

Izabrane vesti

Lijetuvos Ritas otporan na pretnje i ucene: Igraćemo Evrokup!

Međutim, tu se popularni Šaras nije zaustavio.
„Voleo bih da se evropski velikani poput Arvidasa Sabonisa, Dejana Bodiroge i Andreja Kirilenka više založe po ovom pitanju i pokažu agresivniji pristup, da podele mišljenje. Igrati na turniru koje organizuje FIBA znači i vratiti se 20 godina unazad“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šarunas JasikevičijusFIBA Liga šampionaFIBA EvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara