""
""

Jokićev povratak! Razbio Boston i opet se igrao košarke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.17. | 08:44

Sjajni Somborac za 27 minuta na parketu bio blizu tripl-dabl učinka

Nikola Jokić je nezaustavljiv čak i kada nije u top formi. Somborac je protiv Bostona proveo na parketu samo 27 minuta jer još nije potpuno ozdravio (zbog bolesti propustio prethodna dva meča), ali i to mu je bilo dovoljno da dođe nadomak tripl-dabl učinka i da pomogne Denveru da upiše veliku i ubedljivu pobedu.

Izabrane vesti

Dabl-dabl Bjelica je postao standard, osetio ga je i Golden Stejt (VIDEO)  

Nagetsi su sa 119:99 savladali jednog od izazivača sa Istoka i zadržali osmu poziciju na Zapadu. Jokić je bio sjajan i upisao 21 poen, 10 skokova i sedam asistencija.

Ako se zna da je na parketu proveo 27 minuta, što je manje od njegovog proseka, onda učinak još više dobija na značaju. Mogao je možda i do tripl-dabla, ali ga je trener Meloun izveo u poslednjoj četvrtini kada je sve bilo rešeno. Publika je ovacijama ispratila Somborca kojeg je trener želeo da poštedi za naredne okršaje. Imao je i sedam izgubljenih, četiri ukradene lopte i jednu blokadu. Za dva poena je šutirao 8/10, za tri 1/2, a sa linije penala 4/6.

 Vašington blista i preti Klivlendu, Bredli Bil je faca večeri (VIDEO) 

U pojedinim navratima, Jokić se opet igrao košarke. Kao kada je ukrao loptu Ejveriju Bredliju i zakucao...

....ili kada je ne gledajući asistirao Čendleru.

Denver je dominirao tokom celog meča, pobedio je u svakoj četvrtini, a Boston je samo u trećem kvartalu uspeo da spusti na jednocifren zaostatak. Nije ličio na ekipu koja pretenduje da skine Klivlend sa trona na Istoku...

Inače. Jokić nije bio prvi strelac pobedničkog tima. Najefikasniji je bio Čendler sa 23 poena, a Galinari je ubacio 20. Ipak, obojica su proveli na terenu po 34 minuta. Mari je dodao 13, a Jokić je jedini na meču imao dvocifren učinak u ostvarenim skokovima. Kod Bostona je najefikasniji bio Ajzea Tomas sa 21 poenom, Bredli je ubacio 16, a Horford 15 poena. Boston je ovim porazom izgubio drugo mesto na Istoku... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksDenver NagetsNBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara