""
""

Katalonska furija pregazila Laboral, navijači izviždali Ćavija Paskvala

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.16. | 20:50

Iskusnom treneru sve se više trese klupa posle ispadanja iz Evrolige...

Nezadovoljstvo u Kataloniji ogromno je nakon što Barselona nije uspela da obezbedi kartu za Fajnal for Evrolige, ali to nije sprečilo ekipu da pregazi Laboral Kuću sa čak 21 poenom razlike – 89:68 (17:6, 20:24, 27:20, 25:18).

Izabrane vesti

Navijači nisu krili bes zbog još jedne protraćene prilike da se ode na završni turnir elitnog takmičenja, a kao glavni krivac označen je trener Ćavi Paskval. Zbog toga je iskusni stručnjak izviždan pred početak meča, a španskim medijima poslednjih dana sve više provejavaju informacije da se Paskvalu ozbiljno trese klupa. 

Međutim, Barsa je na kritike javnosti odgovorila furiozno. Već od samog starta utakmice postavila je stvari na svoje i prvu četvrtinu dobila sa 17:6! Oba tima su se tokom prvog poluvremena dosta mučila u napadačkim realizacijama, ali je domaćin sve gotovo sve vreme držao dvocifrenu razliku. Na kraju je u nekoliko navrata Barselonin suficit iznosio i preko 20 poena, a Laboral Kuća nije imala adekvatno rešenje za Satoranskog, Semjuelsa i Tomića, koji su se razigrali u drugom delu susreta. 

Na kraju češki reprezentativac imao je 16 poena, pet asistencija i dva skoka, Semjuels je skupio 14 koševa i pet uhvaćenih lopti, dok je hrvatski centar imao dabl-dabl (11p, 10sk). Kod gostiju Janis Burusis bio je na visini zadatka sa 18 poena i 10 skokova, dok su Darijus Adams i Majk Džejms dodali po 13 poena. Davis Bertans je meč završio sa šest koševa i po dva skoka i završna dodavanja, dok Jaka Blažič nije igrao zbog povrede skočnog zgloba.

Interesantno, mladi Aleks Abrines je u ovom meču ušao u društvo košarkaša koji su ubacili 1.000 ili više koševa. Sada je na kontu od 1.001 koša, a protiv tima iz Vitorije ubacio je 10 poena. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Tomas SatoranskiSamardo SemjuelsMajk DžejmsJanis BurusisEvroligaENDESA ligaDarijus AdamsĆavi PaskvalBaskonijaAnte TomićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara