Ivan Ilić postiže gol (Printscreen)
Ivan Ilić postiže gol (Printscreen)

Obezbedili drugo mesto, pa mogu da se brukaju: Ivan Ilić i bikovi maltretirali Milan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 22:52

Rosoneri za 46 minuta igre na torinskom Olimpiku primili tri gola od ekipe koja je na minulih pet duela pre večerašnjeg samo dva puta tresla mrežu

Odavno Milan otaljava sezonu u Seriji A. Otkako je shvatio da Intera u šampionskoj trci neće stići, te da mu je druga pozicija praktično zagarantovana, velikan sa San Sira počeo je da džogira kroz prvenstvo... Opušteno, bez pritiska, stresa, rezultatskih imerativa. A kada je tako, onda vas gladni ponize. Torino je dočekao Rosonere u duelu koji je morao da dobije kako bi zadržao minimalne šanse za plasman u Evropu i za 46 minuta igre ga izmaltretirao kao retko kada - 3:1. Činjenica da Rosoneri poslednjih godina retko kada slave u Torinu, ali večeras su do početka drugog poluvremena izgledali potpuno nezainteresovano i smušeno.

U duelu koji su počela trojica srpskih fudbalera, daleko uspešniji bili su Torinovi Srbi. Luka Jović je većim delom večeri bio prilično nevidljiv, dok se Ivan Ilić na drugoj strani odličnim kretanjem iz drugog plana i trzajem glavom, u finišu prvog poluvremena nadovezao na vodeći gol Duvana Zapate iz 26. minuta. Zapažen je bio i Vanja Milinković Savić koji je intervencijama u finišu duela sprečio Milan da priđe na gol zaostatka i eventualno zakuva situaciju.

Izabrane vesti

Jeste Stefano Pioli među stative postavio drugog golmana Marka Sportijela, i jeste izveo defanzivni kvartet koji je retko kada ove sezone bio zajedno na terenu (Kalulu, Tšau, Tomori, Teraćano), ali to ne bi smelo da bude opravdanje za činjenicu da je Milan za 46 minuta igre dozvolio tri gola timu koji je na minulih pet duela pre večerašnjeg zatresao mrežu samo dva puta.

Duvan Zapata je sredinom prvog dela osmim ovosezonskim pogotkom glavom u Seriji A zajedno sa Harijem Kejnom postao neprikosnoven u tom segmentu u ligama petice. Ilić je pokazao da i on ume da zatrese mrežu manirom nekarakterističnim za vezne igrače. Vezao je srpski vezista petu utakmicu otkako se vratio na teren posle povrede i postigao prvi gol u 2024. godini.

Potez utakmice izveo je nekadašnji Milanov bek Rikardo Rodrigez samo dvadesetak sekundi otkako se čula sudijska pištaljka, te počelo drugo pouvreme. Švajcarac je raspalio po lopti sa preko dvadeset metara postigavši Evrogol. Stativa ga je samo ulepšala.


Neinteligentan faul Masine nad Pulišićem doneo je Milanu penal u 55. minutu koji je u gol pretvorio Benaser. Koji minut ranije, Luka Jović ušao je u prvu i praktično jedinu šansu na utakmici, ali mu je udarac iskosa odbranio Milinković Savić. U 87. Vanja je ponovo blesnuo. Leao je u svom stilu promešao odbranu Bikova, ali poslednju prepreku nije mogao da zaobiđe. Tri minuta kasnije VMS skinuo je i loptu posle udarca Tižanija Rejndersa.

Torino je prišao na bod osmoplasiranoj Fiorentini koja u džepu ima kvalifikacije za Ligu konferencije i uzda se da Viola koja ima meč manje neće izvojevati pobedu u duelima sa Kaljarijem i Atalantom. Torinu je ostalo samo ono što je do njega - da u 38. kolu pokuša da sruši Atalantu u Bergamu.

SERIJA A – 37. KOLO

Petak

Fiorentina - Napoli 2:2 (2:1)

/Biragi 40, Nzola 42 - Rahmani 8, Kvarachelija 57/

Subota

Leče - Atalanta 0:2 (0:0)

/De Ketelare 48, Skamaka 53/

Torino - Milan 3:1 (2:0)

Nedelja

12.30: (2.40) Sasuolo (3.50) Kaljari (3.10)

15.00: (3.05) Monca (3.45) Frozinone (2.30)

15.00: (2.05) Udineze (3.45) Empoli (4.10)

18.30: (1.67) Inter (4.00) Lacio (5.00)

20.45: (1.50) Roma (4.20) Đenova (6.75)

Ponedeljak

18.30: (5.30) Salernitana (3.60) Verona (1.70)

20.45: (2.55) Bolonja (3.20) Juventus (3.15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Torino

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara