Trenutak za istoriju: Jedinstvo sa Uba prvi put u srpskoj eliti!

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 18:58

Karikari pogodio plasman u Mozzart Bet Superligu

Dalo je Jedistvo sa Uba srpskom i svetskom fudbalu velika imena, prohodali su Dragan Džajić, Dušan Savić, Nemanja Matić i mnogi drugi sa loptom na terenima u mestašcetu, koje se nalazi u Kolubarskom okrugu, ali nikada klub koji je iznedrio takve asove nije igrao u elitnom rangu domaćeg fudbala. E, došao je dan i da se to promeni.

Trenutak za istoriju dogodio se u Sremskoj Mitrovici, tu je Jedinstvo izborilo direktnu promociju u Mozzart bet Superligu! Ub slavi Kvakua Karikarija, pogodio je plasman u društvo najboljih, matirao je Radnički u vojvođanskoj ravnici i svima u gradiću od oko 10.000 stanovnika doneo veliku radost.

Izabrane vesti

Kolo pre kraja sve je gotovo, slaviće se na Ubu dugo, dugo… Do sitnih sati. Jedinstvo se pridružilo OFK Beogradu, ide direktno u Mozzart Bet Superligu, a za takav podvig među najzaslužnijima – ako ne i glavni – je momak iz Gane, kome je ovog proleća više puta skandirao ceo stadion. Opet se prolama: Kari, Kari, Kari!

Ponovo je bio čovek odluke afrički napadač koji je leta 2022. godine stigao na Ub. Eksplodirao je ove sezone i u Mozzart Bet Superligu bi mogao da uđe kao prvi srelac Prve lige. Jer, u poslednjem kolu imaće priliku da prestigne Dejana Georgijevića iz OFK Beograda.

Kvaku Karikari je u osnovnom delu sezone dao 12 golova. U plej-ofu tri, zaključno sa današnjim. Sve skupa – 15. Dejan Georgijević je pogodio protiv Grafičara za remi - 1:1 (0:1) i ‘kotu 16’, pa će u poslednjem kolu Mozzart Bet Prve lige pasti odluka ko je najbolji strelac. Ugrabio individualno priznanje ili ne, špic iz Gane će imati posebno mesto u istoriji Jedinstva.

Prva violina kluba sa Uba je u finišu prvog poluvremena, u 41. minutu, bila najsnalažljivija u kaznenom prostoru. Iskoristio je neopreznost, bio najsnalažljiviji u opštem karambolu i poslao iza leđa Miša Dubljanića. Ispostaviće se da je to bilo dovoljno da Jedinstvo trijumfuje u Sremu, da nanese poraz Radničkom. Sve i da nije, otišlo bi i u slučaju nerešenog ishoda u srpsku elitu, jer rezultati su mu išli naruku.

Jedinstvu je prijala ravnica, Indiji spuštanje ispod Save – nije. Posrnula je u Mačvi, primila je pogodak u dubokoj nadoknadi i ostala bez pobede – 2:2 (1:1). Pavle Radunović je u 94. minutu poravnao rezultat na gradskom stadionu, no već tada je klubu iz Srema bilo jasno da je bitku za drugo mesto i direktnu promociju izgubio. Ali, propustila je Inđija priliku da pred poslednje kolo osigura treće mesto. Još nije definitivno učesnik baraža.

Smederevo i Tekstilac su podelili bodove na ravne časti – 1:1 (0:1), i upravo će se ta dva kluba, zajedno sa Inđijom, boriti za ulazak u plej-of.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-OF – 36. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Grafičar – OFK Beograd 1:1 (1:1)

/Spasojević 14 Georgijević 39/

Mačva – Inđija 2:2 (1:1)

/Adamović 23pen, radunović 90+4 Stojanović 35, Desančić 65pen/

Radnički S. Mitrovica – Jedinstvo Ub 0:1 (0:1)

/Karikari 41/

Smederevo Tekstilac Odžaci 1:1 (0:1)

/Čižik 79 Davidović 38/



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeJedinstvo UbRadnički Sremska MitrovicaOFK BeogradGrafičarInđijaMačva ŠabacSmederevoTekstilac Odžaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara