""
""

Kavaj Lenard - dve utakmice, dva rekorda: Kakvo zakucavanje preko Gasola! Lebron iznervirao Lerija Birda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.04.17. | 08:33

Klivlend i San Antonio vode sa 2:0 u četvrtfinalnim serijama

Košarka na „kliker“. Uključio je Kavaj Lenard moždane vijuge i sjajnom partijom, protaknom minijaturama od kojih zastaje dah, ukrotio Memfis Grizlije drugi put u samo dve večeri. Jedan od najboljih igrača San Antonija maltene sam se pobrinuo da ekipa iz Teksasa iskoristi prednost domaćeg terena i posle dva meča četvrtfinalne serije Zapadne konferencije stekne prednost - 2:0.

Mamuze su „AT&T“ areni slavile sa 92:26, uz još jednu odličnu Lenardovu partiju. U prvom meču serije postigao je 32 poena, a sinoć bio još efikasniji, brojao do 37 i postavio lični rekord u plej-ofu, postavljen pre dve večeri. Iz igre je šutirao devet od 14, a bio je nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja (ubacio svih 19), na šta je dodao još 11 skokova tako postao prvi San Antonijov igrač posle Tima Dankana (2008) koji je u plej-ofu imao najmanje 35 poena deset skokova na jednom meču.

Izabrane vesti

Ovoga puta je  oduševio 18.418 navijača. A posebno ih je na noge digao potezom pred kraj utakmice, kad je u uz pomoć Gasola obezbedio sjajnu ulaznu poziciju, prošao dvojicu igrača, a onda snažno zakucao preko Pauovog brata - Marka.

Uživajte!

Osim Kavaja Lenarda, pobedu San Antonija ukrasili su Toni Parker (15 poena), Lamarkus Oldridž (11) i Pau Gasol (10). Osim u prvom minutu utakmice, Memfis je sve vreme bio u zaostatku, najviše 26 poena malo pre kraja prvog poluvremena, pa gostima nije vredelo ni što je Majk Konli skupio 24 poena, s obzirom da je cela ekipa spuštena na svega 37,8 procenata šuta iz igre.

Naredni susret je u noći između četvrtka i petka u Memfisu.

I aktuelni prvak NBA lige ima 2:0 posle utakmica na svom parketu. Klivlend je u Ohaju još jednog tukao Indijanu, ali ovoga puta nije dozvolio gostima ni gram šanse kakvu su imali u prvom meču kad je Pol Džordž promašio šut za pobedu. Kavalirsi su od starta nametnuli žestok ritam, vodili 19 razlike u jednom trenutku i na kraju slavili 117:111.

Iako su primili trocifren broj koševa, može se konstatovati da su izabvranici Tajrona Lua odradili bolji posao u defanzivi, dok je napad ovoga puta funkcionisao besprekorni, pa je Klivlend upisao deseti vezani trijumf u prvim rundama plej-ofa u poslednje tri sezone. Tačnije, otkako se u klub vratio Lebron Džejms.

Štafetnu palicu kad su poeni u pitanju Kralj je ovoga puta prepustio Kajriju Irvingu (37 poena, četiri trojke), a startnog beka pratili su Kevin Lav sa 27 (11 skokova) pomenuti Lebron sa 25 poena (deset skokova, sedam asistencija, ali i osam izgubljenih lopti), koji je jednim zakucavanjem navukao masku za nevericu na lice Larija Birda.

Takozvana velika trojka šampiona ubacila je zbirno 89 poena i tako nagovestila da ulazi u pravu formu kako se sezoni bliži vrhuncu.

Kod Indijane je bolji od ostalih bio Pol Džordž (32 poena), docifren je bio i Džef Tig sa 23, ali za pretnju prvaku potrebno je da im se priključi još neko od saigrača. Možda u trećoj utakmici serije koja je na programu u četvrtak veče u Indijanapolisu.

NBA PLEJ-OF, REZULTATI

Klivlend - Indijana,  117:111, rezultat u seriji 2:0
/Irving 37 - Džordž 32/

San Antonio - Memfis 96:82, rezultat u seriji 2:0
/Lenard 37 - Konli 24/

(FOTO: Action images)


tagovi

Indijana PejsersKavaj LenardLebron DžejmsMemfis GrizlisNBA ligaSan Antonio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara