""
""

Ker najbolji NBA trener!

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.04.16. | 21:05

Trener Golden Stejt u trci za priznanje pobedio Terija Stotsa i Grega Popovića

Trener NBA šampiona Golden stejt Voriorsa Stiv Ker proglašen je za najboljeg stručnjaka u sezoni. On je u svojoj drugoj godini na klupi Voriorsa oborio rekord lige sa 73 pobede i devet poraza u regularnom delu sezone.

Izabrane vesti

Ker je osvojio 381 poen od 130 članova komisije sačinjene od sportskih novinara iz SAD i Kanade. On je pobedio trenera Portlanda Terija Stotsa sa 335 poena i kolegu iz San Antonija Grega Popovića sa 166.

Ovaj 50-godišnji trener je zbog operacije leđa na početku tekuće sezone propustio čak 43 utakmice. Umesto njega u tom periodu ekipu je vodio pomoćnik Luk Volton i ostvario je 39 pobeda i doživeo četiri poraza.

Aktuelni šampion je ove sezone zabeležio i najbolji start od 28 uzastopnih pobeda, ostvario je i 34 uzastopna trijumf na gostovanjima, a računajući i kraj prošle sezone upisali su i 54 uzastopne pobede na domaćem terenu.

Takođe, Golden Stejt je postao prva ekipa u istoriji koja nije izgubila dve utakmice zaredom tokom regularnog dela sezone i nije dvaput poražena od jednog tima.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv KerNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara