Kit Lengford u problemu - PAO ga šalje na operaciju, on sluša drugog lekara i leči se kod kuće kako bi se vratio u februaru

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 14:33

A mogao bi da propusti ostatak sezone

Odmah po završetku meča u Tel Avivu i poraza od Makabija trener Panatinaikosa Rik Pitino otkrio je novinarima da bi Kit Lengford mogao da propusti ostatak sezone zbog povrede koja zahteva hiruršku intervenciju. Ova vest došla je kao potpuno iznenađenje, s obzirom da je krajem decembra Lengfordu bila dijagnostikovana povreda aduktora butnog mišića, što je suštinski značilo deset, do petnaest dana oporavka.

U međuvremenu stvari su se zakomplikovale...

Izabrane vesti

Kit Lengford već mesec dana nije na treninzima Panatinaikosa, niti u takmičarskom pogonu. Tačnije, još od poraza od milanske Olimpije u Atini. Od te utakmice Panatinaikos je ostvario samo dve pobede, uz još četiri poraza, zbog čega je ispao iz grupe osam najboljih klubova na tabeli Evrolige. Kako su ovih dana sve glasnije priče o tome da je Nikos Papas završio sezonu zbog pucanja prednjih ukrštenih ligamenata, jasno je da je atinski velikan u ozbiljnom problemu. 

Međutim, cela situacija sa Kitom Lengfordom otišla je u potpuno drugačijem pravcu. Klupski lekari su naknadnim pregledima ustanovili da Lengford ima povredu prepona i da ista mora da bude rešena kroz operativni zahvat. To bi značilo da je sezona za njega završena. Ali svojevremeno najbolji strelac Evrolige je na svoju odgovornost otišao kod drugog lekara, koji mu je savetovao da ne ide ni na kakvu operaciju i da povredu leči na konvencionalan način. Odnosno, da "pod nož" ne ide nikako. Kada je to čuo, Lengford je odlučio da se usprotivi klubu i radi onako kako mu je lekar specijalista preporučio. 

Klub se oglasio saopštenjem i istakao da Kit Lengford ima simptome sportske hernije (kile), onda i potvrdio da mu je drugi lekar preporučio da problem reši raznim vrstama terapija, ne operacijom. 

Lengford se nada da će terapija upaliti i da će se na teren vratiti već sredinom februara. Ove sezone ima 14 evroligaških utakmica u dresu Panatinaikosa i prosek od 11 poena i dva skoka.

Foto: Shutterstock


tagovi

Kit LengfordRik PitinoPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara