Suma otputovao u Gvineju zbog imovinskog spora

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 10:06

Novi Pazar bez sjajnog veziste na današnjem gostovanju Železničaru (16 časova)

Ako vojevanje u kasno popodne između Železničara i Novog Pazara u Sportskom centru Mladost (16.00, Arena Sport 3 Premium) rezultatski ne bude potpuno drugačije od prethodna tri u takmičarskoj 2023/24, pančevački brod mogao bi da ubrza plovidbu u smeru Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Tomislav Sivić, kormilar južnobanatskog superligaša i u poslednje vreme dežurni spasilac srpskih klubova koje je u jednom momentu umalo za sobom da povuče drugostepena fudbalska lavina (poput Novog Pazara 2021/22), probaće još jednom da izbegne najgori scenario. Pokušaće da mu odmogne kolega sa suprotne strane Slavko Matić, iako njegovim momcima preostaje samo da se dobro izigraju, kao uostalom i u poslednjem kolu kad na Gradski stadion stiže Radnički iz Niša.

Izabrane vesti

Pazar je u međusobnim duelima ove sezone kudikamo uspešniji od Železničara. Krajem avgusta, uoči superligaškog duela kraj Jošanice, oba rivala tek smenila trenere Dragana Aničića (Novi Pazar) i Predraga Rogana (Železničar), a na njihova mesta doveli Sinišu Dobrašinovića (Novi Pazar) i Aleksandra Lintu (Železničar). Debija se radije seća Dobrašinović - 1:0.

Nije prošlo mnogo vremena, usledila je šesnaestina finala Kupa Srbije u Pančevu. I dalje je na pazarskoj klupi sedeo Dobrašinović (ne još dugo), dok od Linte u stručnom štabu Dizelke ni traga ni glasa. Brzo je abdicirao, da bi ga nasledio Nenad Mijailović, prethodno Aničićev prvi pomoćnik u Novom Pazaru. I kao gost se radovao Dobrašinović - 1:0.

Železničar je stigao do boda jedino na startu prolećnog dela prvenstva - 2:2. Mijailović je početkom februara još uvek bio u Pančevu (gde ga je ubrzo zamenio Dobrašinović), dok je svoju kratkotrajnu trenersku karijeru u Novom Pazaru baš na toj utakmici započeo Igor Matić.

Kakva vrteška - strašna vrteška!

A sa kakvim snagama će Slavko Matić na Tomislava Sivića?

Gotovo je izvesno da će prva zvezda Adem Ljajić igrati od prvog minuta, ali odbrana Pazaraca biće značajno oslabljena. Van stroja su standardni štoperi Omar Fajed (slomio plac na nozi) i Emir Azemović (žuti kartoni). Jedno mesto trebalo bi da popuni univerzalni Abdulaj Sise, a drugo kao i protiv IMT-a u Zaplanjskoj vezista po struci Miljan Mimčilović.

Privatni problemi eliminisali su iz konkurencije ofanzivnog Sejdubu Sumu, koji je zbog imovinskog spora morao brže bolje u rodnu Gvineju.

Od tinejdžera bi šansu, možda i kao starter, mogao da dobije nigerijski napadač rođen 2005. godine Žulijus Eđike Opara, inače sa 16 golova kandidat za prvog strelca Omladinske lige Srbije (po 17 su postigli Miloš Jović iz IMT-a i Partizanov Dušan Jovanović).

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković - Bojat, Momčilović, Sise, Floro - Islamović, Srećković, Anan, Ljajić - Karaklajić, Opara.


MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO (ŠESTO KOLO PLEJ-AUTA)

Subota

16.00: (1,90) IMT (3,45) Voždovac (3,80)

16.00: (1,75) Radnički (3,45) Javor (4,50)

16.00: (1,45) Železničar (4,20) Novi Pazar (6,50)

18.00: (3,35) Radnik (3,25) Spartak (2,10)



tagovi

Sejduba SumaSlavko MatićTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara