Pomama za Zvezdinim pikom Drkušićem: Hoće ga Stanković u Spartaku i još dva velikana

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 10:52

Čeka se i rasplet u šampionatu Rusije

Imao je veliku želju bivši trener Crvene zvezde Barak Bahar da poslednju liniju tima, posle odlaska Strahinje Erakovića u Zenit, pojača reprezentativcem Slovenije Vanjom Drkušićem. Iako je iza Sočija slaba sezona, sa krajnje neizvesnim ishodom kada je u pitanju borba za opstanak, iskusni štoper je sebi značajno podigao cenu.

I iz ove perspektive deluje da će tokom leta biti nedostupan za Crvenu zvezdu. Ako novac bude jedini paramter njegovog odabira. Naime, najuticajniji mediji iz Moskve preneli su informaciju da je Vanja Drkušić velika želja velikana tamošnjeg fudbala. Prema istim izvorima slovenački štoper nalazi se u najužoj konkurenciji da pojača redove Spartak iz Moskve, i to kao želja trenera Dejana Stankovića. Pored Spartaka Vanja Drkušić je meta trenutnog lidera Dinama iz Moskve, kao i CSKA.

Izabrane vesti

Pomenuti klubovi čekaju rasplet u ruskom šampionatu, svesni da Soči neće moći da zateže sa visinom obeštećenja ukoliko ispadne iz lige. A šanse kluba sa juga Rusije nisu velike. Soči je trenutno poslednjeplasirani tim Premijer Lige i zadržao bi matematičke šanse, uoči poslednjeg kola, samo u sluačju da savlada Krasnodar.

Crvena zvezda je prošlog leta vršila strahivot presing na upravu Sočija da pusti Vanju Drkušića. Potezala je i privatne veze u Rusiji kako bi odobrovoljila gazdu Sočija Rotenberga da Slovenca pusti u Beograd. Posebno, što je Drkušić u razgovorima sa Markom Marinom izrazio veliku želju da se preseli u Beograd.

Međutim, gazda Sočija nije popustio. Posle Zvezdine odbio je i ponudu francuskog Nanta.

Drkušiću je teško pala odluka da se ne preseli u Crvenu zvezdu. Bio je na tribinama Marakane u mečevima Lige šampiona. Ali gledajući iz trenutne perspektive sada će biti na slatkim mukama. Posebno, što će imati ulogu i na predstojećem Prvenstvu Evrope.

Interesovanje Crvene zvezde je utihnulo. Možda zbog činjenice da su u Ljutice Bogdana trenutno fokusirani na produžetak saradnje sa Aleksandrom Dragovićem.


tagovi

Vanja Drkušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara