Milan Karadžić kao sudija
Milan Karadžić kao sudija

Ko delegira sudije u Superligi? Slaba ocena u Nišu, pa kao nagrada večiti derbi

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.04.18. | 09:25

Raka Đurović prst krivice upire ka Milanu Karadžiću

Nema čoveka u srpskom fudbalu koji vam neće reći: najveći njegov problem leži u Sudijskoj organizaciji. Ove sezone situacija se dodatno pogoršala, pa skoro da nema kluba koji se nije žalio na arbitražu. I uglavnom sa valjanim razlogom. Večernje novosti u današnjem izdanju pokušavaju da odgovor dobiju od člana Sudijske komisije Radivoje Rake Đurovića, koji priznaje da situacija nije dobra, mada smatra da je veštački podignuta na nivo hajke. Ipak, i sam je svestan da ima tu mnogo problema, a prvi i osnovni se tiče toga da sudije koje su slabo ocenjene u jednom kolu (baš Đurovićev zadatak) dele pravdu već u sledećem?!

Kako je to moguće?
Komisija ne radi kao tim. Obrazložiću, svako od nas ima svoje ingerencije, ali smo na početku sezone komentarisali, sugerisali delegiranje sudija. Odavno to ne radimo, Karadžić sam delegira sudije. U poslednjih mesec dana sa sajta, kao i ostali, saznajem ko je deligiran za kolo“, kaže Đurović za Novosti.

Izabrane vesti

Primer sa utakmice posle koje je Ilija Stolica napustio srpski fudbal...
Bio sam kontrolor na meču Radnički - Vojvodina (1:1) u 29. kolu i zbog lošeg suđenja slabom sam ocenio sudiju Nikolića i pomoćnika Dimitrijevića. Za Nikolića sam preporučio Karadžiću da ga odmori nakratko, a za pomoćnika da mu odredi dužu pauzu“.

Dimitrijević je sudio već u 30. kolu, Nikoliću je pripala čast da kao prvi dodatni sudija bude učesnik večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana u prvom kolu plej-ofa?!
U pravilniku ne postoji tačka o sankcijama koje snosi arbitar. Od koliko do koliko mečeva pauzira. Sve se svodi na procene nivoa greške, da li je u domenu moglo je da se dogodi ili postoji nešto više“.

Zbog svega toga Đurović već neko vreme traži sastanak sa Slavišom Kokezom, koji nikako da se održi zbog zauzetosti predsednika FSS. Ali Đurović je uveren da situacija uz dobru volju može vrlo brzo da se reši. Doduše, uveren je i da “Radnički nije favorizovan kod sudija“. Kao što je uveren i da Uefa nije tražila izuzeće Milorada Mažića sa večitog derbija. I kao što je uveren da mlade Srbije ne prolaze u Srbiji, jer se biraju po preporukama, a ne kvalitetu. Opširnije u Novostima...

(FOTO: Action Images)


tagovi

FSSSudijska komisija FSSRadivoje Raka Đurović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara