Luis Enrike (©Reuters)
Luis Enrike (©Reuters)

Markinjosa poraz boli najviše, Enrike uverava: Bićemo mnogo jaki

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 00:15

Kapitenu najviše stalo da Pari Sen Žermen ode na Vembli, španski strateg garantuje reakciju u revanšu

Izgubio je šampion Francuske na krcatom Vestfalenu (1:0) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, ali će se uprkos neuspehu u Dortmundu Sveci vratiti u Pariz sa saznanjem da imaju i te kako aktivan rezultat. Nadoknadio je Pari Sen Žermen gol zaostatka iz prve utakmice i u četvrtfinalu protiv Barselone, a ako su uspeli da stvari preokrenu u svoju korist na Monžuiku, nemaju u taboru finaliste elitnog takmičenja iz 2020. godine razloga za neverstvo u isti scenario i pred revanš utakmicu na Parku prinčeva za šest dana.

Čini se da je poraz na Zignal Iduna parku najviše razočarao kapitena gostiju. Markinjos je u 83. minutu izblokirao udarac Julijana Branta na šest, sedam metara od Donaruminog gola i verovatno sprečio povećanje vođstva Borusije na 2:0.

Izabrane vesti

"Rezultat je frustirajuć jer smo imali solidan broj prilika da izjednačimo. S druge stane srećan sam što sam pomogao timu, moglo je da bude 2:0, a sa dva gola zaostatka sve bi bilo značajno teže", svestan je brazilski defanzivac svojh zasluga za minimalan poraz.

Nada se Markinjos da Parižani neće zažaliti zbog propuštenih prilika.

"Moramo da budemo mnogo ubojitiji sledećeg utorka. Verujem da ćemo u revanšu imati još više šansi, samo je pitanje da li ćemo ih realizovati. To je verovatno ono što će napraviti razliku. Njima je kao i nama svojstveno da jako pritiskaju, odmeravanje sa Dortmundom je veliki test za nas i sa fizičkog aspekta".

Prošlo je već 11 godina od kada je Južnoamerikanac stigao u Pari Sen Žermen za obeštećenje od skoro 32.000.000 evra iz Rome i još nije iskusio slast podizanja "Ušatog". Uprkos večerašnjem porazu ne sumnja u sposobnost svog tima da se izbori za igranje finala prvog juna.

"Večeras smo na terenu delovali neorganizovano za naše standarde, bićemo oprezniji u revanšu. Ove sezone već smo jednom nadoknadili zaostatak iz prve utakmice i to kada smo igrali revanš u gostima, a sada ćemo igrati pred prepunim Parkom.

Za razliku od Markinjosa, Luis Enrike je iskusio užitak osvajanja Lige šampiona. Kao strateg Barselone predvodio je Mesija, Suareza i Nejmara do titule prvaka Evrope 2015, a za mesec dana bi mogao da stane u red Žozea Murinja, Aleksa Fergusona, Jupa Hajnkesa, Visentea Del Boskea, Otmara Hicfelda, Ariga Sakija, Brajana Klafa, Ernsta Hapela, Bele Gutmana, Detmara Kramera, Štefana Kovača, Nerea Roka, Elenija Erere, Migela Munjoza i Hosea Viljalonge, trenera koji su po dva puta osvojili Ligu šampiona.

"Svlačionica jeste malo deprimirana zbog nerealizovanih šansi, ali ovo nije ništa strašno. Bićemo mnogo jaki u revanšu. Videli smo ranije šta sve možemo da uradimo pred našom publikom, verujem da ćemo uraditi nešto izuzetno, samo da konkretizujemo stvari u završnici. Što se tiče Ernandeza, još uvek nisam dobio informacije o stanju njegove povrede, ali nije izgledalo nimalo dobro. Sačekaćemo preglede lekara", smiren je Enrike uprkos porazu.

Revanš duel polufinala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund biće odigran u utorak sedmog maja (21.00) na pariskom Parku prinčeva.


tagovi

Luis EnrikeMarkinjosPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara