Koliko je bitna utakmica za treće mesto?

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.05.18. | 11:19

Šta očekivati tokom popodneva?

Završnica Evrolige u svom rasporedu ima četiri utakmice. Tri od izuzetno značaja za kompletnu košarkašku javnost i jednu oko koje se godinama vodi polemika - da li je zaista važna?

Jednu takvu, onu za treće mesto, vodiće ovog popodneva u Štark Areni CSKA i Žalgiris (17.00, TV Sportklub). Da li je zaista važno da ruski i litvanski gigant odigraju utakmicu za treće mesto?

Izabrane vesti

Nešto stariji poznavaoci košarkaških prilika setiće se da utakmica za treće mesto nije postojala u organizaciji prvog Fajnal fora Evrolige 2002. godine, ali je već naredne sezone ušla u redovni program završnog turnira. 

Činjenica je da će uvek postojati dve škole mišljenja i verovatno nikada se neće usaglasiti želje i realnost kakva jeste. CSKA i Žalgiris će od 17 časova odigrati meč koji praktično nema apsolutno nikakav značaj osim, eto, stvari prestiža i finansija. Četvrtoplasirani tim inkasiraće 100.000, a trećeplasirani 300.000 evra. Poraženi finalista dobija 500.000, a osvajač Evrolige milion evra. 

Gledajući s rezultatskog aspekta, za dva tima se evropska sezona završila onog trenutka kada su doživeli poraze u polufinalima. 

Zbog toga, ali i činjenice da igrači teško mogu da nađu motivaciju posle izgubljenih bitaka u polufinalu, ne vidi se smisao igranja utakmice za treće mesto.

Opet, uvek će biti prisutan momenat same organizacije, prihoda od prodaje ulaznica i televizijskih prava, ali i nagrade sponzora. Navijači, kakav god ishod polufinala bio, želi da vidi svoje miljenike na parketu ponovo i nada se pobedi. Naravno, pitanje je koliko će njih zaista ostati i da li će se u međuvremenu karte preprodavati...

Ovog popodneva ne bi trebalo očekivati utakmicu s nekim većim pritiskom. Ali, kako su to bivši sovjetski takmaci, možda se u njima probudi stara vatra rivalstva...

FINALE EVROLIGE

20.00: (1,70) Fenerbahče (14,5) Real Madrid (2,30)

MEČ ZA TREĆE MESTO

17.00: (1,50) CSKA (14,5) ŽALGIRIS (2,85)

Foto: Shutterstock


tagovi

CSKA MoskvaŽalgirisFajnal for Beograd 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara