"Fiba spremna na kompromis"
"Fiba spremna na kompromis"

Kompromis: Evroligi dva takmičenja na pet godina, Fibi pare? Srbija ipak organizuje kvalifikacioni turnir

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.04.16. | 11:31

Svetska košarkaška organizacija navodno je zainteresovana da uđe u ECA

Fiba spremna na kompromisTurbuletno vreme u svetu košarke. Samo su dva izlaza: otvoreni rat na relaciji Fibe i Evrolige ili kompromis. Sudeći prema jutarnjim glasinama iz Evrope danas smo nešto bliži ovom drugom raspletu. Italijanski Tutosport navodi da će posle podrške koju je svetska kuća košarke sinoć uputila evropskoj Fibi ruka pomiranje biti pružena Evroligi. Navodno, Fiba je spremna da dozvoli da se u narednih pet godina održavaju dva takmičenja pod patronatom Evrolige, ali bi zauzvrat Svetska košarkaška organizacija postala član kompanija ECA (Euroleague Commercial Assets).

Naravno, suština je u deobi finansijskog kolača, a kako je Evroliga upravo u toj sferi do sada bile najmanje raspoložene za saradnju pitanje je da li će ECA biti spremna na ustupak. Predstavnici ECA će, inače, narednih dana biti Fibini gosti na sastanku koji bi trebalo da približi sukobljene stavove. 

Izabrane vesti

Sa druge strane, specijalizovani košarkaški sajt Sportando dobio je odgovor na pitanja koja tiče pre svega srpsku i špansku javnost.
"Izveštaji u kojima se navodi da je Španija izgubila mesto na Olimpijskim igrama u Riju nisu tačne. Takođe, netačni su i izveštaji da je Srbija izgubila pravo da organizuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre", rečeno je Sportandu u Fibi.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

FIBA EvropaFIBAEvroligaECA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara