Legenda verna Pireju! Uz drastično manju platu...

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.07.18. | 19:40

Spanulis ostaje

Legenda ostaje verna Pireju i kući u kojoj ga svi beskrajno vole!

Posle samo nekoliko dana neizvesnosti sve je jasnije da će Vasilis Spanulis karijeru nastaviti, a samim tim verovatno i završiti tamo gde je postao jedno od najvećih imena evropske košarke! Prema tvrdnjama grčkih izvora, Spanulis je na pragu potpisivanja novog dvogodišnjeg ugovora koji će mu doneti drastično umanjenje plate, a klubu ostaviti veći prostor u budžetu za jačanje svih redova, osvežavanje rostera i sklapanje tima dostojnog nove ofanzive na sve domaće pehare i evropsku krunu!

Izabrane vesti

Spanulis će, navodno, dobiti ugovor vredan 1.800.000 evra, odnosno 900.000 evropskih novčanica po sezoni, uz oko 200.000 evra na ime različitih bonusa. Kako je u prošlom, dvogodišnjem sporazumu sa Olimpijakosom inkasirao 1.500.000 evra po sezoni, a u prethodnom, trogodišnjem aranžmanu gotovo 2.600.000 evra po godini, jasna je tendencija pada. To je apsolutno i logično, jer popularni Kill Bill sada ima 35 leta, a po završetku novog ugovora imaće celih 37 godina, kada će verovatno i okačiti patike o klin.

Olimpijakos je ovog leta potpisao višegodišnji ugovor sa novim sponzorom koji će klubu doneti nešto više od 1.500.000 evra godišnje. Gledajući da je Olimpijakosu potreban ozbiljan remont zbog visokog starosnog proseka, svaki cent će biti neophodan. 

Pirejski velikan će se u narednim danima baviti i ugovorima Kostasa Papanikolaua i Janisa Papapetrua, koji su takođe bez ugovora posle neuspelog pokušaja da se otme grčka titula od Panatinaikosa. Dejvid Blat je po dolasku u klub rešio da promeni ceo stručni štab i vrlo brzo bi sve trebalo da bude ozvaničeno. Navodno, Olimpijakos je ozbiljno zainteresovan za mlade snage beogradskih večitih rivala - Najdžela Vilijams Gosa iz Partizana i Matijasa Lesora iz Crvene zvezde. 

Foto: MN Press


tagovi

Vasilis SpanulisOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara