""
""

Ludilo u Nemačkoj: Planulo 2.000.000 dresova, Adidas “u problemu“

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.07.14. | 20:04

Šta li će tek biti ako Panceri pobede i Argentinu...

Fudbalska euforija drma Nemačku mnogo više nego nekih prethodnih godina, pošto je ta selekcija konačno izborila plasman u finale Mundijala, a navijači su do sada kupili preko dva miliona dresova nacionalnog tima. Šef Adidasa Herbert Hajner, koji proizvodi opremu za Pancere, kazao je da niko nije očekivao ovakav scenario.

"Čak sam i ja imao problema da nabavim dres za neke prijatelje. Bilo je baš teško. Prema onome što sam čuo i u prodavnicima je slična situacija. Do sada smo prodali više od dva miliona dresova", rekao je Hajner agenciji Sid.

Izabrane vesti

Za pretpostaviti je da će Hajner i kompanija čiji je funkcioner imati još veći problem ako Nemačka sutra na Marakani savlada Argentinu i četvrti put postane svetski šampion.

Pritom, Adidas će u tom slučaju morati da iznad grba na dresu prišije i četvrtu zvezdicu koja simbolizuje novu titulu.

"Verovatno će ti dresovi sa tri zvezdice uskoro postati kolekcionarski primerci. Verujem, u svakom slučaju, da će se svi dresovi i dalje prodavati ovim tempom", kazao je Hajner i dodao da je poseban "bum" u prodaji zabeležen ranije ove nedelje posle pobede Nemačke nad Brazilom (7:1) u polufinalu.

Sutrašnje finale Mundijala između Nemačke i Argentine igra se od 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

(foto: Action Images)


tagovi

Adidasreprezentativni fudbalEvropaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara